zondag 7 februari 2016

Alleen naar New York. Omdat het kan.

Afgelopen week kreeg ik een heel leuk mailtje. Nou krijg ik natuurlijk dagelijks bakken vol met fanmail, maar deze was niet van de zoveelste Igor uit Moskou die met me wil trouwen, maar van Lisette. En Lisette twijfelde of ze wel of niet in haar eentje naar New York zou gaan. Hoe het mij was bevallen en of ik tips had?

Nou, dat heeft Lisette geweten. Die had een paar uur later in haar mail een 885 woorden tellend epistel over waarom in je eentje naar New York gaan AWESOME (met hoofdletters ja) is.

Later vroeg ik me af waarom ik hier eigenlijk nooit een stukje over heb geschreven. Want dit was niet de eerste keer dat ik deze vraag kreeg. En daarnaast is praten over New York een van mijn lievelingsdingen. Dus bij deze:

7 redenen waarom je vandaag* nog in je eentje een ticket naar New York moet boeken


*Of wanneer het weer KLM Werelddeal Weken zijn. Want van die €150, die je daarmee bespaart, kun je mooi een paar Nikes voor mij scoren. Maat 8,5 graag.

1. Al die mensen die ooit alleen op reis zijn geweest en beweren dat iedereen dat minstens één keer gedaan moet hebben in zijn leven, hebben gelijk. Ja, ik besef me dat dit een heel hoog 'Wij van wc-eend...-gehalte' heeft, maar geloof me nou maar: in je eentje op vakantie gaan doet iets met je. Er kan echt niets op tegen 's avonds in het donker door de straten van New York lopen en beseffen dat als je dit kan - in je eentje overleven aan de andere kant van de wereld - je alles kan.


2. Als je nog nooit buiten Europa bent geweest en nog nooit je eentje hebt gevlogen, vind je het waarschijnlijk doodeng. Ik vond dat in ieder geval wel. Maar angsten zijn er om te overwinnen.

(Sommige angsten dan, voordat een van jullie hier dadelijk doodleuk met een vogelspin voor de deur staat. Er zijn grenzen ja.)

3. Je hebt 's avonds alle tijd om met de knappe barman te flirten om in de hotelbar gin tonics met gin uit Brooklyn te proberen.


4. Aangezien niemand anders die cliché-touristen-foto van jou kan nemen, wordt je selfie game er enorm strong van. #noshameinmygame

5. Het is fantastisch om met niemand je plannen te hoeven afstemmen. Had je bedacht om morgen te gaan fietsen door Central Park, maar heb je bij nader inzien toch meer zin in een bezoekje aan het Met? Dan doe je dat toch lekker gewoon. En heb je zin om voor de derde avond op rij hamburgers te eten bij Shake Shack? Niemand die begint over een salade. Oh yeah.


6. Je kunt rustig urenlang bij Victoria's Secret rondstruinen, want er is niemand die zuchtend en steunend op een bankje zit te wachten. Je kunt dus op je gemak een keer of 4 gaan passen. En geloof me, dat wil je.

7. Je bent alleen, maar ook weer niet echt, want je hebt overal aanspraak. Zo zijn alle verkoopsters spontaan je nieuwe beste vriendin. "Hi, my name is Vanity. I'm the sports bra specialist. And I just love that look on you. The color is perfect!"

Kortom, het antwoord op de vraag hoe in mijn eentje naar New York mij is bevallen: Goed. Heel goed. Zo goed dat ik in juni wéér ga.

(Bron gifje 1, 2, 3, 4)

5 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Thanks, maar eigenlijk valt dat wel mee hoor. Ik heb laatst nog gewoon mijn vader gebeld omdat mijn fietsband opgepompt moest worden.

   Verwijderen
 2. Ja ho 's even, ik ben toch geen Igor uit Moskou!? :P
  1 en 2 zijn wel hele goede punten ja. Doet me bijna twijfelen, maar nee, 't mag niet van m'n portemonnee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super gaaf! Helemaal leuk dat je een tweede keer gaat :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yes, New York! Always a good idea om over te praten, schrijven, lezen of om naar toe te gaan. Thanks voor je tips en meer verhalen over je ervaringen mag je altijd delen. ALTIJD!
  Trouwens, het is ook megatof (en stoer!) dat je gewoon weer gaat =)

  BeantwoordenVerwijderen