maandag 12 mei 2014

Wat ik al niet over heb voor een roze koek

Kunnen jullie je nog herinneren dat ik een paar maanden geleden eindelijk de moed had verzameld om bloed te gaan doneren? - Naalden zijn niet eng, naalden zijn niet eng, naalden zijn niet eng. - En dat het toen niet lukte, omdat er te weinig bloed uit mijn ader kwam? Ik was daar toen best teleurgesteld over, want zoals ik schreef: ik wou alleen maar levens redden (en mezelf volproppen met de gratis roze koeken, die ze uitdelen om te voorkomen dat iedereen bij bosjes flauwvalt).

Mijn familie vond het, geloof ik, echter stiekem wel grappig, aangezien ze nu eindelijk bewijs hadden voor het feit dat ik dan toch echt niet menselijk was. Maar vanavond kreeg ik mijn herkansing bij Sanquin. Ze prikten dit keer in mijn andere arm en ik heb slecht nieuws voor Zusje D. en haar slechte grappen: ik blijk toch geen robot. (Tenminste, in ieder geval mijn rechterhelft is menselijk).

Vandaag lukte het dus wel om bloed te doneren. Al had het weinig gescheeld, of ik had weer rechtsomkeert gemaakt. Ik maakte namelijk de catastrofale fout om naar de naald te kijken terwijl de verpleegster hem uit de verpakking haalde. ZONNE GROTE NAALD, JONGUH! Gelukkig had ik weer support van Audrey via Twitter: "Denk aan hele grote roze koeken."

Dus ik bleef liggen, probeerde heel hard niet aan die naald te denken - naalden zijn niet eng, naalden zijn niet eng, naalden zijn niet eng- en voordat ik het wist, was het alweer voorbij. I DID IT!

En ja, die roze koek smaakte bijzonder goed.


2 opmerkingen:

 1. Nu weet ik nog steeds niet naar wat die roze koek smaakt?!! Tell me! =)
  Trouwens ze hebben me verteld deze week dat als je bloed doneert hier in België dat je als man een borrel Cognac krijgt... dat lijkt me beter dan een roze koek hoor. Alé, voor mij dan toch :=)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Huh, heb je nog nooit een roze koek op? Hebben ze die in België niet? (Zo ja, dan zou ik gelijk emigreren!)

   Verwijderen