maandag 21 juli 2014

Hoofd recht, kin op & ogen open

Je kunt, denk ik, veel van mij zeggen, maar niet dat ik bepaald fotogeniek ben. Ik weet ook niet waarom, maar zodra er een camera in de buurt is, verander ik spontaan in een overmatig knipperende zoutzak. Met als gevolg dat ik op 99 van 100 foto's met mijn ogen dicht en met opgetrokken schouders sta.

Om die reden was de foto hier rechtsboven al bijna twee jaar oud. In de tussentijd was er gewoon geen andere fatsoenlijke foto van mij gemaakt. (Nee, nou niet beginnen over een slecht zelfbeeld en gebrek aan zelfvertrouwen. Het is gewoon de waarheid. Ik heb geen Doutzen-genen). En dat terwijl ik ook al bijna twee jaar een ander kapsel heb. Ongeveer twee weken na het maken van deze foto, liet ik mijn haar namelijk in een schuine bob knippen. Lekker handig, maar niet heus.

Maar toen was daar ineens Aline, die aankondigde het land in te gaan om te gaan fotograferen. Of er misschien iemand bij haar op de foto wou. En laat ik nou al een tijdje haar blog volgen en denken: wauw, zij maakt echt toffe foto's. Misschien dat het haar zelfs lukt om mij mooi (lees: zonder zes onderkinnen) op de foto te krijgen...

Vorige week maandag haalde ik daarom Aline op van het station om foto's te gaan maken. En het was niet alleen heel leuk om haar te ontmoeten, maar ook super tof om een keer op de foto gezet te worden door een echte fotograaf. Ze gaf mij allerlei handige aanwijzingen ('Ehh.. je knippert telkens precies als ik een foto maak. Kun je even proberen om je ogen open te houden?') en maakte een stuk of 1000 foto's.

Ik hoopte dat er toch wel één goede tussen zou zitten. Maar toen ik gisterenavond de foto's van Aline opgestuurd kreeg, kreeg ik spontaan last van keuzestress. Ze heeft echt zulke gave foto's gemaakt! Ik heb als een ware Narcissus op mijn beeldscherm zitten kwijlen. En ik kan het dan ook niet laten om er hier een aantal te plaatsen.

Ilse van den Bighelaar

Meer foto's na de klik!
Ilse van den BighelaarAlle credits gaan dus naar Aline! Wanneer zij over een paar jaar een famous topfotograaf is, ga ik lekker keihard roepen dat ik haar back in 2014 al kende. Ha!

14 opmerkingen:

 1. Ah wauwie! Ik vind ze super mooi geworden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig, ik heb het altijd al geweten. Dus van nu af nooit meer een slecht zelfbeeld, schoonheid. Natuurlijk ben ik NIET bevooroordeeld'. O

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw!
  Die mooie foto's komen niet alleen door Alines geweldige skills hoor!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt bekend. Bij mij kunnen ze doorgaans kiezen uit gesloten ogen, een mond die open staat en/of een knalrood gezicht. Deze foto's zijn alleszins super mooi, niet moeilijk dat het een uitdaging was er slechts ééntje uit te kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor alle lieve reacties. Jullie zijn top!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De foto's (en jij ook!!!) zijn prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie foto's! Die eerste is mijn favoriet maar de andere zijn ook allemaal top!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een praaachtige foto's! Je kan ook echt zo goed die stijl van Aline zien, prachtig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gaaf! Ik zag de foto's dus eerst op Alines blog en ik dacht even: Hé, dat lijkt naamgenoot wel. En toen kwam ik hier en dacht ik: 'Ommelord, ik heb gelijk! Je hebt gewoon een nieuw kapsel!' Ghèh.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ken je niet maar deze foto's zijn echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen