zaterdag 5 juli 2014

Voor de zoveelste keer janken om TFIOS

Het is, geloof ik, inmiddels wel duidelijk dat ik nogal obsessed ben door The Fault In Our Stars, toch? Ik bedoel: ik heb het boek inmiddels drie keer gelezen, heb een stiekeme crush op Augustus Waters en spam heel Pinterest, Twitter en mijn blog vol met alle geweldige quotes uit het boek. Ik zit dan ook al maanden te wachten tot de film ein-de-lijk uitkomt. En het toen bleek dat hij hier pas een maand later uitkomt dan in de VS, was ik niet erg amused. Maar ja, wat doe je eraan? In plaats daarvan omcirkelde ik dan maar 10 juli in mijn agenda.

Maar toen was daar ineens een tweet van JT: 'Woensdag 2 juli Ladies Night met The Fault In Our Stars.' Drie maal raden waar Vriendin L. en ik afgelopen woensdag te vinden waren...


Goed voorbereid (lees: met waterproof mascara en een tas vol tissues) stapten we de bios binnen. En toen beseften we ineens wat 'Ladies Night' betekende: 500 hysterische tienermeisjes in één bioscoopzaal. Wij haalden met onze 22 en 25 jaar de gemiddelde leeftijd flink omhoog en in de rij achter ons werd het One Direction concert uitvoerig besproken. Ik voelde me behoorlijk bejaard, maar gelukkig deelden ze gratis prosecco uit (niet voor hen, wel voor ons, lekker puh!).

Maar goed, we waren daar natuurlijk niet om onszelf vol te proppen met gratis drankjes en hapjes. Tenminste, dat was niet de belangrijkste reden. We waren daar voor de verfilming van mijn lievelingsboek. En dan weet je dat er eigenlijk twee mogelijke scenario's zijn: Of 1) je vind het geweldig, of 2) je zit je de hele film kapot te ergeren omdat allerlei dingen anders zijn dan in het boek.

Gelukkig bleek het scenario 1, met maar een heel klein beetje scenario 2. Natuurlijk zijn er altijd kleine dingetjes die anders zijn, maar ze zijn met de verfilming verbazingwekkend dicht bij het boek gebleven. Me likey! 

En dan de acteurs. Toen ik de eerste foto's van de cast zag, dacht ik: 'Hmm, moet hij Augustus spelen? Ik weet het niet hoor.' Toen ik hem later in de trailer over oblivion hoorde praten, dacht ik: 'Oh, dit kon toch wel eens leuk worden.' En toen ik hem in de bios op dat enorme scherm zag met zijn scheve lachje en in een fantastisch donkerblauw pak, kon je mij opvegen. HAL-LO ANSEL ELGORT A.K.A. AUGUSTUS WATERS! Je snapt dat ik het dan ook helemaal niet erg vind dat ik Vriendin H. heb beloofd dat ik TFIOS ook nog met haar ga zien in de bios. #FANGIRLMODUSAAN

En Shailene Woodley die Hazel speelt. Ik kan me niet voorstellen dat iemand anders het beter had kunnen doen. Ze is gewoon Hazel. En het is dat ik principieel tegen klappen bij de aftiteling van een film ben, maar anders...

(bron afbeelding)

2 opmerkingen:

  1. Ik wil de film ook erg graag zien! Het boek heb ik ook gelezen en dat was zoooo mooi (EN JANKEN JOH, ik heb me toch gejankt!).

    BeantwoordenVerwijderen