vrijdag 1 augustus 2014

Ik moet even iets kwijt

In het eerste seizoen van New Girl sprak Jess ooit de wijze woorden: I find it fundamentally strange that you're not a dessert person. That's just weird and it freaks me out. Nou hield ik toch al enorm van New Girl, maar sinds die aflevering wil ik met Jess trouwen.* Ik kan er namelijk echt met mijn hoofd niet bij dat er mensen zijn die NIET voor toetjes leven.

Neem nou vorige week. We waren met zijn 6'en uit eten. En toen daar eindelijk het moment kwam waar ik de hele avond op had gewacht en de ober vroeg of we nog de kaart wouden zien voor een dessert, hoorde ik om mij heen maar liefst vijf keer nee.

VIJF KEER NEE.

Waarom ik met deze mensen omga? Tsja, dat vroeg ik me op dat moment ook af.**

Waarom zou je in hemelsnaam nee zeggen, als er dingen als New York Cheescake en Citroen Merenguetaartje op de kaart staan? Sorry, ik snap dat niet. Allemaal leuk en aardig zo'n voor- en hoofdgerecht, maar je werkt je er toch doorheen, zodat je op het einde kan genieten van die cheesecake. Of ben ik nou gek? (Waag het niet om nou keihard JAAAA te roepen bij de comments).

Hoe dan ook, ik zei wel ja en bestelde gewoon als enige een dessert. En dat merenguetaartje was me toch een partij lekker. Ha!

Never trust someone who is not a dessert person.
*Figuurlijk dan hè. Nou niet allemaal spontaan naar de winkel rennen voor een outfit voor de bruiloft. Cadeaus (een KitchenAid! ik herhaal: een KITCHENAID) opsturen mag natuurlijk wel.

**Grapje! Stiekem vind ik jullie kei leuk. Volgende week weer? Eet ik jullie toetjes wel op.

14 opmerkingen:

 1. Ohohoh, en wat als toch heel hard JAAAA roep? :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. *Steekt voorzichtig handje omhoog* - Ik hou ook niet zo van toetjes :') Maar ben ook niet zo'n taart en cakejes fan, het is al snel zo zoet! Geef mij maar een paar bolletjes ijs :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er bestaat niet zoiets als te zoet. Tenminste, niet in mijn wereld ;)

   Verwijderen
 3. Ik skip ook liever alvast het voorgerecht, alles voor het toetje! Wat ik trouwens heel irritant vind: plekken met veel te dure, hele matige toetjes. Zo'n dumper!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of als blijkt dat je alleen maar kunt kiezen uit een coupe aardbeien of bananasplit. Daar kom ik toch niet voor. Geef gewoon crème brûlée, tiramisu of limoentaart!

   Verwijderen
 4. Ik ben gek op toetjes en als ik uit eten ga dan bestel ik meestal ook wel een toetje als er lekkere dingen op de kaart sta. Maar als ik zou moeten kiezen tussen het hoofdgerecht en het toetje, dan ga ik toch voor het hoofdgerecht, ik ben eigenlijk helemaal niet zo'n zoet-eter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee joh, een biefstuk kan echt niet op tegen cheesecake! Of witte chocolade fudge... Of een grand dessert...

   Verwijderen
 5. Mijn weegschaal en kleding mag het dan niet zo leuk vinden, zelf kan ik er ontzettend van genieten om bij het uit eten gaan, de avond met een zoete lekkernij af te sluiten. Echt, de persoon die er voor kan zorgen dat je zonder zorgen over een gewichtstoename van die dessertjes kan genieten wordt sowieso mijn held.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mocht je die persoon ooit vinden, laat het dan alsjeblieft weten! Richten we een fanclub voor hem op! ;)

   Verwijderen
 6. Hallo, het liefst BEGIN en EINDIG ik met een dessert, maar ik ben niet voor niets zo veel afgevallen. Als ik iedere keer een toetje zou nemen, zou ik binnen no time een FATTY zijn. Dus ik eet ook wel desserts, maar met mate ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whoop whoop! Wanneer gaan we weer een cheesecake delen?

   Verwijderen
 7. hahaha helemaal waar! toen ik die aflevering van New Girl zag, dacht ik ook; Jess! jij begrijpt het!!
  Ik kijk altijd direct bij de desserts op de menukaart en baal er van als er alleen maar simpele dame blanches op de kaart staan.. en ook als ik de enige ben die een toetje wil.
  Mocht je ooit in Groningen zijn; daar zit een zaakje genaamd 'Toet'. Een bakkerij/toetjescafé waar je toetjes kunt eten!! Tot zover mijn ode aan toetjes ;) zelf ben ik nu suikervrij aan het eten, dus dat is een grote uitdaging...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou inderdaad. Ook bij het bepalen van een restaurant: als er geen lekkere toetjes op het menu staan, is het 'Dag restaurant!'.

  BeantwoordenVerwijderen