maandag 12 januari 2015

Uitgelezen: Hyperbool en nog wat

Afgelopen week viel er een pakketje op de deurmat, met daarin Hyperbool en nog wat van Allie Brosh. Dit is zo'n boek dat ik zelf niet snel zou kopen, maar toen ik hem won bij de Boeken Adventskalender, vond ik dat helemáál niet erg (nog bedankt, Emmy!). Ik was wel benieuwd of Hyperbool en nog wat echt zo grappig is, als iedereen beweert.

Allie Brosh - Hyperbool en nog wat


Hyperbool en nog wat - Allie Brosh

(Dat op de achterkant staat dat Elizabeth Gilbert het 'het boek van het jaar' vond, vind ik overigens niet echt een aanbeveling. Want jezus, wat was Eat, Pray, Love een draak van een boek. Ik snap nog steeds niet waarom iemand dat boek ooit vrijwillig heeft uitgelezen, maar goed, dat is weer een heel ander verhaal.)

De blog, Hyperbole and a half, waar het boek bij hoort, kende ik trouwens niet. Maar het poppetje natuurlijk wel. Ik geloof niet dat er iemand is, die het niet kent, tenzij je de afgelopen vijf jaar hebt geleefd onder een steen zonder ADSL of inbelverbinding. Maar goed in het boek staan dus een aantal van de populairste verhalen (met tekeningen natuurlijk!) van de blog. De verhaaltjes gaan onder andere over 'de zwakzinnige hond', depressies en over Allies jeugd.

De verhalen waarin Allie nog kind is, vond ik het leukste. Maar eigenlijk zijn ze allemaal heel grappig (ja, zelfs die over depressies). Ik kan alleen niet goed uitleggen waarom het nou zo grappig is, want de humor is eigenlijk te flauw voor woorden. Misschien is het wel gewoon de herkenbaarheid...

Deze pagina vat mijn leven behoorlijk goed samen.

Conclusie: Het klopt wat ze zeggen. Hyperbool en nog wat is echt grappig. Hardop lachen!
Score: 4/5


2 opmerkingen:

  1. Ik kende de blog wel, maar wist niet dat er een boek van was. Ik heb hem meteen besteld, maar vind het de 15 euro niet waard. Bijna alle verhalen kende ik van de site

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahha, ik heb dit nog niet gelezen, maar het klinkt wel enorm fijn.

    BeantwoordenVerwijderen