maandag 24 oktober 2011

Kick Ass Dress


Dit jaar zijn mijn opa en oma allebei 80 jaar geworden. Reden voor een feestje natuurlijk. Een groot feestje, want hoe vaak wordt je nou 80? Super leuk voor opa en oma natuurlijk, maar ik kreeg spontaan een mental breakdown.

Ik heb namelijk stiekem niet zo’n fan van familiefeestjes. Dat komt door een door mij gevreesde vraag die altijd gesteld wordt op dit soort avondjes: "Hé Ilse, waar is JOUW vriendje?"

Ook dit jaar kan ik (alweer) geen positief antwoord geven op deze vraag. Normaal gesproken zit ik daar niet mee, maar op dit soort avonden voel ik me dan toch een beetje de losert van de familie. Er zit dus maar één ding op: ik moet en zal een geweldige jurk hebben zodat de mensen allemaal verward en verbaasd denken: “Hoe kan zo’n leuk meisje nou nog vrijgezel zijn?”. Mijn missie: een ‘kick ass dress’ vinden.

Ik dacht HET jurkje al vrij snel gevonden te hebben in een webshop. Hij was er nog in mijn maat en ook nog eens betaalbaar. Dat kan niet mis gaan, dacht ik hoopvol. Nou, wel dus. Toen ik hem aantrok werd pijnlijk duidelijk dat ik veel te veel Ben&Jerry's heb gegeten mijn heupen niet geschikt zijn voor een ballonrok. Tenzij mannen ineens van uitzinnig uit proportie lijkende heupen houden, maar de laatste keer dat ik checkte was dat nog niet zo. Vette pech dus. 

Tijd om te gaan shoppen met zus S. Een klein probleempje: S. en ik worden altijd nogal makkelijk afgeleid door al het eten dat er in de stad te vinden is. Het grootste gedeelte van de tijd brachten we dan ook door kwijlend op alle marsepein, chocolade en borstplaat bij de V&D. 

We waren alweer op de terugweg naar de auto toen ik me mijn missie herinnerde. Snel even nog langs de Steps dan maar. Binnen no time stond ik met vier jurken in een pashokje gepropt. Nummer 1 was een gebreid jurkje. Die bleek enorm oncharmant en tekenend te zijn (misschien dit jaar toch iets minder borstplaat voor mij). Nummer 2 was lelijk ook niet mijn model. Jurkje 3 was daarentegen wel leuk, maar miste de echte kick ass-factor. Op nummer 4 durfde ik eigenlijk al niet meer te hopen. Die leek veel te smal en meer geschikt voor mijn oudere, maar twee kledingmaten kleinere, zus S. Toch paste ik hem maar even aan - ik was nu toch bezig...

Je raadt het al (of niet). Dit was hem. KICK ASS in het kwadraat. Ik was op slag verliefd. En toen bleek hij ook nog eens afgeprijsd te zijn. Wat wil een meisje nog meer? Behalve dan een vriendje en een jaarvoorraad Ben&Jerry's.

Het feit dat ik niet kan zitten, eten of ademen in dit jurkje laat ik even buiten beschouwing. Ik heb mijn kick ass dress. Geen enkele rotvraag die mij van mijn roze wolk af krijgt.


En natuurlijk een foto. (Ook al is het een beetje een crappy spiegelfoto. Je krijgt bij zo'n jurk jammer genoeg geen gratis cursus fashion photography.)


5 opmerkingen:

  1. Eten en ademen zijn overrated! Gefeliciteerd met je mooie jurk, je snapt dat ik nu wel benieuwd ben. Foto's! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Loved it! het is ook een echte femme fatale jurkje dus zeg gewoon op feest dat je even tussen mannen in zit en de volgende al in de wachtrij staat;-) doe ik altijd*

    BeantwoordenVerwijderen
  3. MOOI! <3 Ik ben ook zo'n fan van de Steps. Kan niet wachten tot de kerstjurkjes weer binnen zijn :)

    BeantwoordenVerwijderen