dinsdag 5 juni 2012

Parijs update: Shopverbod

Nog maar een klein maandje en dan gaan zusje D. en ik naar Parijs. Ons doel: In drie dagen tijd zo veel mogelijk koffers vullen met nieuwe schoenen, jurkjes en macarons. Dus sinds we twee maanden geleden de tickets en het hotel hebben geboekt, zijn we aan het sparen. Na ja, we doen een poging tot.

Het zit namelijk zo: Zusje D. en ik zijn genetisch belast met shopaholic-DNA. Bij ons zul je niet snel geld in een oude sok vinden. Geld moet rollen (en bovendien hebben we het niet zo op oude sokken). We kunnen er dus niks aan doen dat zodra er salaris/studiefinanciering/kleedgeld gestort wordt, we gelijk de eerste de beste winkel in rennen. Maar nu mag dat dus drie maanden lang niet. Drie hele lange maanden.

Om het enigszins overleefbaar te maken voor onszelf, hebben we een uitzonderingsregel ingesteld op ons shopverbod: het kopen van nagellak is wel toegestaan. Nagellak is tenslotte een eerste levensbehoefte (samen met chocola, ijs en mascara).

De afgelopen twee maanden zijn er echter ongemerkt een paar extra uitzonderingsregeltjes bij gekomen:
- Wanneer je bij de H&M de perfecte little black dress kan scoren voor slechts € 15, is het misdadig om hem te laten hangen.
- Een extra spijkerbroek is altijd handig. Ook wanneer het spijkerbroek nummer 6 is. 
- Het aanschaffen van schoenen is ook toegestaan, we moeten immers ergens op lopen wanneer we op top snelheid door de Parijse winkelstraten gaan.
- Wanneer je een eenmalige korting krijgt van 40% op het hele assortiment van je favoriete winkel, is ALLES geoorloofd.

Wat ik nou eigenlijk wil zeggen, is dat het sparen nog niet zo erg lukt. Dus, pap, alvast sorry voor het feit dat er over een maand iemand van de bank belt dat er wel erg ongewoon hoge bedragen met je creditcard worden uitgegeven.

4 opmerkingen:

 1. Maar die uitzonderingsregels zijn toch heel erg redelijk? En uitzonderlijk? Dus dan moet het sparen toch heel goed gaan?
  Want wat ik me nog meer afvraag: als dit je al nekt, hoe kun je dan ooit leven zonder die regels? ;P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sparen is altijd moeilijk, hahah! Vooral als je het drie hele maanden vol moet houden! Succes ermee nog! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sparen blijft lastig. En die lbd had je vast ECHT nodig! ;)

  BeantwoordenVerwijderen