maandag 9 juli 2012

We'll always have Paris

Oui oui, je suis de retour. Eigenlijk al een paar dagen, maar ik had wat tijd nodig om alle macarons op te eten bij te komen. We hebben echt een paar top dagen gehad. Bij deze wat tips voor de lucky bastards* die ook naar Parijs gaan.

- De eerste week van juli bleek goed getimed, aangezien net overal de sale was begonnen. Het fantastische warenhuis Galeries Lafayette was nu in een keer in plaats van belachelijk onbetaalbaar nog maar een beetje onbetaalbaar.

- Geen zin om je kostbare tijd om te shoppen te verdoen aan het in de rij staan bij de Eiffeltoren? Ga dan gewoon even gratis en voor niets naar het dakterras van Galeries Lafayette voor een mooi uitzicht.

- Op Place de la Madeleine vonden we de geweldige delicatessenzaak Fauchon. Eigenlijk het er twee, vlak naast elkaar. Eentje vol met hartige hapjes, brood, gebakjes en macarons. De ander vol met chocola, thee, champagne, koekjes en nog meer macarons. Natuurlijk allemaal rete duur, maar de macarons zijn echt to die for, zo lekker. Nu ik eraan terug denk, begin ik spontaan weer te kwijlen.

Stukjes hemel voor een euro per stuk
- Tussen al het shoppen en macarons eten door sliepen we bij Hotel Gat Folies. Zelf noemen ze het een designhotel, ik noem het gewoon een hotel waar iemand nogal los is gegaan met groene meubels. Voor een 3* hotel was het perfect (keurig schone kamers en vriendelijk personeel). En ja, de kamers zijn klein. Maar noem me één hotel in het centrum van Parijs waar dat niet zo is (zonder dat je er €500 per nacht voor hoeft te betalen).

Even tussendoor. Wat is het toch met hotels en douches? Komen ze nou echt nooit een keer op het idee om een fatsoenlijke douchedeur op te hangen? Of ben ik nou echt de enige die altijd de hele badkamer blank zet wanneer ik een poging doe mijn haar te wassen?

- In de straat van het hotel (Rue Geoffroy Marie) bleek ook een geweldig Italiaans restaurantje te zitten. Als je in de buurt bent, moet je echt een keer bij Spaghettino pasta en tiramisu gaan eten.

Best. Pasta. Ever.
- Een gebakje eten bij Ladurée stond al heel lang op mijn lijstje. We gingen naar het filiaal op Rue Bonaparte, omdat deze het minst toeristisch zou zijn. Hier at ik echt het lekkerste gebakje ever. (Overigens ook het duurste gebakje ever - we rekenden slechts €30 af voor twee gebakjes en twee thee).

Hoe blijven die franse vrouwen toch zo dun?
- Indrukwekkende 3D-films kijken bij La Géode in Parc de la Vilette. Dit keer ben ik er niet geweest, maar een paar jaar geleden hadden we een hotel vlakbij en zijn we er zelfs twee keer geweest. En als je net zo goed bent in Frans als ik dat ben, dan stem je je koptelefoon gewoon lekker op Engels af.

- Het hotel waar we toen sliepen was Holiday Inn La Vilette. Dat is wel wat duurder, maar aangezien het een parkeergarage heeft en aan de périphérique ligt wel ideaal als je met de auto bent. (Hand opsteken als je ook altijd eerst moet googelen voordat je peerifeeriek goed kunt spellen).

- En natuurlijk de Eiffeltoren, Sacre Coeur, Tour Montparnasse.... maar die kunnen jullie zelf wel op wikipedia opzoeken.


*Mag ik dan alsje-alsje-alsjeblieft met je mee? Ik wil terug!

3 opmerkingen:

  1. Parijs.. Ik wil er zeker nog eens heen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij rijden altijd langs Parijs als we naar Nederland komen, maar daar heb je natuurlijk niets aan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je mag de volgende keer wel een lading macarons voor me oppikken ;)

      Verwijderen