maandag 6 mei 2013

ABC: Stressmodus aan en gaan!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik na mijn stage niet bepaald zin had om weer terug te gaan naar school. Natuurlijk vond ik het leuk om iedereen weer te zien, maar ik had het bij mijn stagebedrijf zo naar mijn zin dat ik echt niet stond te springen om weer aan projecten te werken en colleges te volgen. Maar ja, je wilt natuurlijk uiteindelijk toch wel dat diploma (en - ook niet geheel onbelangrijk - niet al je studiefinanciering terug hoeven te betalen). Dus ik begon in februari met de E-fase.

De term E-fase staat voor 'eindfase', aangezien dit het laatste half jaar is dat ik echt les heb bij ABC. Het vierde jaar bestaat namelijk uit een half jaar minor en een half jaar afstuderen. Na een paar maanden E-fase heeft de term echter een heel andere betekenis gekregen voor mij. Voor mijn gevoel is het meer de Echt-dit-is-geen-doen-ik-heb-het-veel-te-druk-mag-ik-alsjeblieft-een-adempauze-Fase.

Die adempauze heb ik nu gelukkig in de vorm van de meivakantie. Maar waar ik dan van bij moet komen? Om te beginnen van het organiseren van 2 complete seminars, inclusief professionele sprekers, een externe locatie en deelnemers van buiten ABC. Maar (/sarcasme aan) het allerleukste was nog wel dat we het moesten organiseren in slechts een paar weken en met nul komma nul budget (/sarcasme uit). Daarnaast hadden we natuurlijk ook nog gewoon projecten lopen. En waar je in het eerste jaar 8 weken de tijd krijgt voor een project, kregen we nu welgeteld 3 of 4 dagen. Stressmodus aan en gaan!

Bovenstaande dingen lijken behoorlijk onmogelijk. Bij de kick-off van de E-fase dacht ik dan ook maar één ding: dit is gekkenwerk. Dat ze bij ABC dingen graag anders doen, wist ik al, maar nu waren ze echt doorgedraaid.

Maar toch - ik geloof het zelf nog niet helemaal - is het gelukt. Ik heb twee hele toffe seminars georganiseerd (zonder een zenuwinzinking te krijgen) en ik heb drie projecten in een paar dagen gedraaid (waarvan de opdrachtgevers achteraf ook nog eens tevreden waren). En toen besefte ik me wat ze ABC echt graag doen: je uitdagen om zo het maximale eruit te halen.

(Bron afbeelding)

-------------------------------
Dit stukje verscheen eerder op Avans.nl/AdvancedBusinessCreation

5 opmerkingen:

  1. Nog heel even doorzetten in je Echt-dit-is-geen-doen-ik-heb-het-veel-te-druk-mag-ik-alsjeblieft-een-adempauze-Fase. Komt helemaal goed hoor! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Knap dat het je allemaal is gelukt! Ook al was het stressen, het geeft nu vast een voldaan gevoel dat je het maximale eruit hebt gehaald toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat goed dat het gelukt is! je kunt zoveel meer dan je zelf denkt :) Geniet nog even van je laatste beetje meivakantie!

    BeantwoordenVerwijderen