vrijdag 6 juni 2014

Uitgelezen: Dubbelspel

Een nieuw boek dat is voortgekomen uit de Chicklit Schrijfwedstrijd? Die moest ik natuurlijk lezen! En aangezien ik toch Verslingerd van Lisette Jonkman vooruit ging bestellen bij mijn grote vriend Bol, kon ik - onder het motto van geen verzendkosten - net zo goed ook gelijk Dubbelspel van Eline Stiekema mee laten komen. Dat ik nog ongeveer 50 ongelezen boeken in mijn kast heb staan, vergat ik voor het gemak even en begon gelijk in Dubbelspel toen hij op de deurmat viel...

Dubbelspel - Eline Stiekema

Dubbelspel - Eline Stiekema

Stiekem had ik best hoge verwachtingen van dit boek. De boeken van de andere winnaressen (Astrid Harrewijn, Ilse Spall en Lisette Jonkman) van de Chicklit Schrijfwedstrijd vond ik allemaal geweldig en ook het verhaal sprak me aan. Dubbelspel gaat over Audrey, net afgestudeerd en wanhopig op zoek naar een baan. Daarom accepteert ze een baan als receptioniste, wat alles behalve haar roeping is. Daar ontmoet ze Tim. Het is liefde op het eerste gezicht, alleen blijken Tim en zijn tweelingbroer Bas een dubbelspel te spelen.

In het begin moest ik best wel aan Audrey wennen. Ten eerste omdat ik een andere Audrey ken en ik bij het lezen van die naam telkens aan haar moest denken, terwijl die twee helemaal niet op elkaar lijken. Maar ook omdat ik Audrey (die uit het boek dus) niet zo heel goed begreep. Af en toe dacht ik: ben je nou echt zo naïef en oppervlakkig? Gelukkig gebeurt er halverwege het boek iets waardoor Audrey verandert. Ze besluit het het heft in eigen hand te gaan nemen. You go girl! Kick some ass!

Het verhaal is verder gewoon leuk, zoals je van een chicklit verwacht. Een meisje en een jongen worden verliefd, daar komt wat tussen, maar op het eind komt het allemaal toch nog goed. Sommigen zouden het misschien voorspelbaar noemen, maar dat boeit mij niet. Het kan mij niet chicklit genoeg.

Conclusie - Leuke chicklit, waarvan vooral de tweede helft van het boek als een trein leest.
Score - 3,5 / 5

1 opmerking: