zondag 17 augustus 2014

O zo lekkere blondies (het recept!)

Gisteren had ik weer eens zin om iets te bakken. Nou heb ik daar eigenlijk altijd zin in, maar 1) je wordt er zo dik van, 2) het kost toch altijd drie keer zo veel tijd als het recept aangeeft en 3) ik haat afwassen. Mijn cravings naar blondies waren gisteren echter ineens zo groot, dat ik al die bezwaren spontaan overboord gooide. Op zoek naar een recept!

Het perfecte recept kon ik alleen niet vinden. ('Voeg nu de kokos toe.' Iew bah nee, geen kokos. Dat verpest echt alles.) Dus besloot ik zelf creatief te doen en de verschillende recepten te combineren tot het perfecte recept (Oeh frambozen, dat is een goed idee!).

Het resultaat loog er niet om. En dat is een understatement. Serieus, dit is zo zo zooooo lekker. In de hoop dat jullie nou iedere week blondies voor mij gaan bakken, bij deze het recept.

Blondies met frambozen recept


Ingrediënten

  • 225 gram witte chocolade
  • 150 gram verse frambozen
  • 4 eieren
  • 200 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 130 gram bloem
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 snufjes zout

Recept blondies met frambozen

Overige benodigdheden

  • Bakvorm voor brownies (of gewoon een ovenschaal van ongeveer 30 x 20 cm)
  • Grote mengkom
  • Pannetje
  • Garde en spatel
  • Een kneuterige schortje
  • En iemand die op het einde de enorme berg afwas voor je wegwerkt

Stepford Housewife-modus: AAN

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bakvorm/ovenschaal met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 150 ºC.
  3. Klop de eieren samen met de suiker los in een grote mengkom.
  4. Doe de boter in een pannetje en smelt deze.
  5. Zodra de boter is gesmolten, haal je hem van het vuur en voeg je de chocolade (in kleine stukjes gebroken) eraan toe. Goed roeren terwijl de chocolade smelt.
  6. Zodra de chocolade helemaal gesmolten is, voeg je dit mengsel toe aan de ei en suiker. Ook het vanille-extract kan er nu bij. Dit klop je weer tot één massa met de garde. (Niet schrikken als dit mis lijkt te gaan, gewoon doorgaan met kloppen en dan komt het allemaal vanzelf goed).
  7. Tot slot voeg je de bloem en twee snufjes zout toe. Deze roer je met een spatel erdoorheen, totdat het beslag helemaal glad is.
  8. Giet het beslag in de bakvorm/ovenschaal. Dit is trouwens de moeilijkste stap, aangezien het mengsel zo lekker ruikt, dat je liever een lepel pakt en gewoon de kom gaat zitten leegeten. Oh, die zelfbeheersing!
  9. Duw de frambozen zachtjes in het beslag.
  10. Nu kan hij de oven in. Hij heeft ruim één uur nodig, maar dit verschilt natuurlijk een beetje per oven. Zelf zet ik de tijd op 60 minuten en dan prik ik hem telkens met een satéprikker in het midden om te kijken of hij gaar is.
  11. Even laten afkoelen en dan... AANVALLUH!!!!1!
Recept blondies met frambozen

3 opmerkingen:

  1. Oeh, lekker! Ik had laatst ook een eigen variant op de blondie gemaakt en gedeeld, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb hier zelf een cupcake-schort klaarliggen tegen dat ik WEER maar eens aan het bakken ga. Deze week waren het macarons met een witte chocoladevulling en pure chocolade-pralines met een witte chocolade-roomvulling. Doorgaans maak ik telkens een Blondie recept van de Hummingbird Bakery klaar, maar deze versie wil ik zeker ook eens uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze heb ik dus laatst ook gemaakt! Al 2x zelfs hihi! Zo lekker! Leuk je te zien vandaag in Utrecht! :) x

    BeantwoordenVerwijderen