maandag 1 december 2014

NaNoLaatMaarZittenJoh

Kennen jullie dat verhaal van dat meisje dat in november 50.000 woorden wou schrijven? Dat daarnaast ook nog 5 (of 6) dagen in de week werkte? En dat ook nog eens een poging deed tot sociaal leven?

Het hele verhaal zal ik jullie besparen, maar het - niet zo verrassende - einde kan ik wel verklappen: het is mislukt. (Iets met een te hoge lat, prioriteiten en niet kunnen functioneren op slechts 4 uur slaap...)

Maar er is ook goed nieuws. Ik heb dan misschien mijn doel wel niet gehaald, maar ik heb wel ruim 30.000 woorden op papier gekregen. Daar moet nog wel een hoop aan geschaafd worden, maar ik vind het leuk - fictie schrijven. Dus misschien (MISSCHIEN!) dat ik hier ook wel eens een stukje fictie ga plaatsen. Daar moet ik echter wel eerst even moed voor verzamelen en momenteel ben ik eerst bezig met het inhalen van een maand gemiste slaap. Truste!

Ps. Ik ben trouwens wel heel benieuwd hoe NaNoWriMo bij jullie is verlopen. Wrijf gerust jouw 50.000-woorden-succes in mijn faalneus!

Bewijs dat ik niet helemaal gefaald heb...

15 opmerkingen:

 1. Hé, je hebt 't in elk geval niet al halverwege de maand opgegeven, zoals een niet nader te noemen iemand...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als 50.000+ woorden een 10 is (en 0 woorden een 0), doe je wel goed mee met de zesjescultuur (6,5 om precies te zijn).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet of ik daar nou blij van word... (Ik wil gewoon een 10. Met een stickertje.)

   Verwijderen
 3. Ik heb er 500 (!) woorden uit weten te persen: na de eerste dag heb ik er gewoon geen tijd meer voor gehad/gemaakt... Maar ach, over elf maanden is de volgende NaNoWriMo. Gefeliciteerd met je 30.000 woorden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog steeds een heleboel woorden! Is het wel een rond verhaal geworden?
  Je zou er ook een soort van serie van kunnen maken. Opknippen in stukjes van 500 woorden en elke week posten :) Of is het niet voor de buitenwereld geschikt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het eerste en het laatste hoofdstuk heb ik. De rest is echter een ander verhaal... (pun intended ;) Maar stiekem hoop ik dat het ooit een boek wordt.

   Verwijderen
  2. *facepalm*
   Ik hoop met je mee dat het je lukt het ooit af te maken :) Al is een invulboek met allemaal gaten die de lezer in mag vullen ook een grappig concept :P

   Verwijderen
  3. Een soort connect the dots, maar dan met hoofdstukken in plaats van puntjes?

   Verwijderen
  4. Ja, zoiets ja. Al is hele hoofdstukken misschien wat veel.

   Verwijderen
 5. Ik vind 30.000 woorden netjes hoor! De kunst is alleen om nu verder te gaan met dat verhaal, haha. Welterusten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het wel gehaald, zelfs ondanks een fulltime baan en een sociaal leven, maar 30000 vind ik al heel netjes hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hartstikke netjes hoor! Ik heb zelf 43.000 woorden weten te schrijven, maar omdat mijn boek toen af was (was met een bestaand verhaal begonnen) heb ik NaNoWriMo ook niet gewonnen.

  BeantwoordenVerwijderen