woensdag 26 november 2014

Uitgelezen: Shopaholic naar de sterren

Het ene moment zat ik nog tegen mijn moeder te mopperen dat ik een groot probleem had. Ik mocht namelijk van mezelf geen boeken meer kopen (want hallo, 50 ongelezen boeken op de plank), maar de nieuwe Shopaholic was net uitgekomen. Ik herhaal: DE NIEUWE SHOPAHOLIC. Het was compleet tegen mijn natuur in om niet gelijk als een ware shopaholic naar de winkel te rennen en deel 7(!) uit deze serie te kopen. Maar ja, als Becky kon afkicken van het shoppen, moest ik het ook kunnen...

Het volgende moment deed ik echter vreugdedansjes door het hele huis. Niet omdat ik van mijn shopverslaving af was (eigenlijk leert Becky het ook nooit echt, toch?), maar omdat er een pakketje van The House Of Books werd bezorgd. En liet daar nou net Shopaholic naar de sterren van Sophie Kinsella inzitten!
In dit zevende deel uit de Shopaholic-serie verhuist hoofdpersoon Becky met haar gezin naar Hollywood. Haar man, Luke, moet daar voor zijn PR-bedrijf zijn en dat vindt Becky helemaal niet erg. Ze ziet al helemaal voor zich hoe ze best friends gaat worden met alle sterren en haar carrière als stylist een nieuwe boost kan geven. Het blijkt echter al snel allemaal een stuk minder soepel te lopen dan verwacht en als ze dan ook nog eens verstrikt raakt in andermans geheimen, dreigt Becky zichzelf behoorlijk te verliezen.

Vanaf bladzijde 1 dacht ik gelijk: 'YES! Becky is terug!' Het klinkt misschien raar, maar ik had haar echt een beetje gemist. Ik houd van Becky, haar humor en al haar oppervlakkigheden. Alleen bleken liefde en haat wederom dichtbij elkaar te liggen. Waar Becky het ene moment mijn heldin is, kan ik me het andere moment kapot irriteren aan haar. Af en toe laat Sophie Becky wel heel erg overdrijven, waardoor ze niet meer geloofwaardig is. (De hele cadeaushop van een wellnesscenter leeg kopen, really?)

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de verhaallijn. Niet alle gebeurtenissen zijn even geloofwaardig, waardoor ik soms het gevoel kreeg dat Sophie inspiratie tekort kwam. Andere momenten is het verhaal echter hilarisch en bevat het een razend tempo. Op zo'n moment weet je weer waarom Sophie Kinsella de koningin van de chicklit is. En het einde jongens... Dat is dus een open einde en ik háát open eindes dus nu moet ik wel iedere dag Bol.com gaan verversen om te kijken of ik deel 8 alvast kan pre-orderen.

Conclusie - Misschien niet het meest originele verhaal, maar de prachtige personages maken alles goed. Hardop gniffelen, zoals altijd bij Sophie Kinsella.
Score - 4/5.

Wil je Shopaholic naar de sterren gelijk bestellen of op je Bol.com verlanglijstje zetten? Klik hier!

3 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ik weet ook niet waar die schoendozen altijd maar vandaan komen... *verstopt snel nieuw paar schoenen achter rug*

      Verwijderen