donderdag 20 november 2014

Help, ik word tante

Op zich had het een hint kunnen zijn dat ze afgelopen zomer zijn getrouwd, maar toch kwam het nieuws voor mij als een complete verrassing. Ik grapte dan ook nog dat ze toch niet alweer gingen trouwen, toen Zus S. en Schoonbroer T. tegen mij zeiden dat ik even moest gaan zitten. Maar toch had ik de woorden niet zien aankomen. Nóg niet, in ieder geval.

"We krijgen een kindje. Ik ben zwanger."

Vervolgens was ik 's werelds slechtste zus, door in plaats van hen gelijk te feliciteren, compleet overdonderd van mijn stoel af te pleuren. Mijn zus zwanger. Ik tante. Baby. Oppassen. Huilbuien. Poepluiers. Help?

Inmiddels ben ik de schrik gelukkig te boven en ben ik hartstikke blij voor hen. Daar naast helpt het enorm dat Zusje D. en ik de werktitel mochten bedenken en inmiddels de hele familie de baby 'Pingu' noemt. Oh ja, en ik kocht natuurlijk alvast baby Converse All Stars, want mijn neefje of nichtje moet natuurlijk wel een beetje fashionable zijn.

Als iemand weet waar ik dit pakje kan kopen, please let me know!

7 opmerkingen:

 1. Hahaha, prachtige afbeelding! En natuurlijk van harte gefeliciteerd! ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tante zijn is juist IDEAAL. Wel de lusten, niet de lasten. En je eigen neefje/nichtje is veel schattiger dan een willekeurig ander kind, dus oppassen is dan ook niet erg. Je gaat er nog om smeken. Geloof mij. En andere kinderen zijn eng, maar je eigen neefje/nichtje niet, want die ken je en hij/zij kent jou en dan durf je zo'n kind gewoon een knuffel te geven zonder bang te zijn dat 'ie gaat huilen en onvoorspelbaarheid is dan ineens grappig i.p.v. angstaanjagend. Tante zijn is awesome.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt inderdaad awesome. Ben benieuwd...

   Verwijderen
 3. Wat Dionne zegt! Tante zijn is supertof :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben heel blij dat ik toch niet de enige ben die het totaal niet aan zag komen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen