donderdag 19 februari 2015

23 is het nieuwe 30

Soms heb ik heimwee naar de tijd toen je nog via Hyves dansende bananen naar je bff (ntb!) kon sturen. De tijd dat je nog 'stuur dit door naar minstens 99 mensen, anders ontploft de aarde-mails' ontving via Hotmail. En de tijd dat je nog gewoon via MSN verkering kon vragen aan iemand. (En het drie weken later ook gewoon weer via MSN uitmaakte.)

--> I.L.S.E. (*) Goodbye my lover (U) Goodbye my friend (*) <--- has just signed in.

Destijds fietste je uit school snel naar huis, zodat je de rest van de middag kon vermaken met het telkens online komen, zodat _~*een bepaald iemand*~_ zou zien dat je online was en je misschien wel zou aanspreken. Niet dat hij dat ooit deed, maar whatevah, dat is nu niet het punt.

Wat ik wel wil zeggen, is dat als ik nu door mijn Facebook timeline scroll, ik me heel anders voel. In plaats van hip, hot & happening ("Moet jij nog inbellen? Wij hebben thuis al lang ADSL hoorrr."), heb ik tegenwoordig last van een naar onderbuikgevoel dat ik achterloop. Er gaat namelijk amper een week voorbij of er komen foto's voorbij van een oud klasgenootje dat gaat samenwonen/trouwen/baby's baren.

Huh? Dat waren toch dingen die je pas deed als je volwassen was? Sinds wanneer is 23 het nieuwe 30?

Ik weet het niet hoor, maar ik wil nog minstens 7 jaar om uit te vogelen wat ik wil. Nog minstens 7 jaar door mijn zusje getagd worden in minion plaatjes, in plaats van in trouwaktes. Nog minstens 7 jaar mijn eigen hoofd als profielfoto, in plaats van die van een baby die net zijn eerste fruithapje uitkotst. Is dat ook oké?

*Ilssseeee* (F) i WaNNa bE f0revER y0uNg (#)(L)(A) has just signed off.

16 opmerkingen:

 1. Het is echt eeuwig zonde dat wij nooit samen hebben geMSN'd en dat het nu nevah evah meer kan. (K) (L) (en ook elke MSN'er die nog steeds weet wat al die letters tussen haakjes betekenen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ^ Mijn MSN-naam van 10 jaar geleden (ik heb m'n gespreksgeschiedenis van toen nog op een back-up staan, inclusief alle namen)

  23, tja, beruchte leeftijd. Sterkte! :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk stukkie. Ik zal mijn profielfoto NOOIT inleveren voor een 'mijn baby kotst zijn eerste fruithapje uit, kijk hoe schattig'-foto.
  Man en die dansende bananen. En MSN. MSN, dat zou ik zo graag weer eens willen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amen to that, ook al ben ik 'pas' 18 en nog happy single. Dat schijnt ook heel gek te zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pas 18... och die goeie ouwe tijd! Geniet ervan zolang het kan. Voordat je het weet gaat er geen familiefeestje meer voorbij waarop je om de vijf minuten moet uitleggen waarom je nog geen vriend hebt. Groetjes van oma Ilse.

   Verwijderen
 5. Vroeger kon ik echt blij worden van MSN, heb nu wel facebook, maar ik vind het maar niks. Ik heb gewoon niets met facebook. Die 7 jaar heb je nog gewoon hoor ;) Leuk geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben 28, en ik heb nog steeds hetzelfde. Mensen om me heen die 'settelen', terwijl ik nog helemaal niet zo goed weet wat ik wil met mijn leven. Sterker nog; op mijn 23e wist ik dat beter, maar dingen veranderen toch altijd weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wist op mijn 18e ook beter wat ik wou dan nu. Betekent dat dan dat ik op mijn 28e helemaal niets meer weet? h3lLuP!

   Verwijderen
 7. Ik vind ouder worden dus echt onwijs eng en oh bleh, ik wil er niet eens over nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha wat een fantastisch stuk! Ben zelf ook 23 jaar dus dit is best herkenbaar ja. Goeie ouwe tijd hè, met Hyves en MSN.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, hoe grappig. Ik zit momenteel in de "30 is het nieuwe 23" fase :)

  BeantwoordenVerwijderen