zaterdag 26 december 2015

Het beste van mij

"Ik heb jouw blog ingesteld bij 'mijn favorieten', en ik kijk heel vaak, maar je schrijft nooit meer wat." De ogen van mijn oma kijken me haast verwijtend aan vanaf de andere kant van de uitbundig gedekte tafel - met kaarsen, glitters en kransen gemaakt van iets wat waarschijnlijk ooit een blije dennenboom in het bos was.

Shit. Ik had mijn oma teleurgesteld. En dat nog wel tijdens het kerstdiner. Way to go, Ilse! Je zit weer lekker in je rol van 's werelds slechtste kleindochter! Wanneer is eigenlijk de laatste keer dat je bij je opa en oma langs bent geweest...

Oké, misschien dat ik het wat overdrijf, maar het was niet de eerste keer deze week dat een dergelijke opmerking kreeg. Een paar dagen geleden tweette mijn opa (ja echt, mijn grootouders zijn zo hip!) ook al dat "het wel weer eens tijd werd [dat ik een stukje op mijn blog schreef]". Auch.

Dus vandaar dat ik nu - op tweede katerdag kerstdag - achter mijn laptop zit en er met pijn een moeite een blogpost uit probeer te persen. (Oké, dat klinkt heel vies. Zo bedoel ik het niet.) Maar wat schrijf je als je geen inspiratie hebt? Als je hersenen al maanden niet meer willen produceren dan slechts een paar losse zinnen en flarden, maar niets een concreet verhaal wil worden?

Juist, dan doe je wat alle inspiratieloze artiesten doen: je maakt een 'Greatest Hits'. (Of 'Greatest Hit' in het geval van James Blunt).

Dus dan volgt nu hieronder een compilatie van mijn best geschreven stukjes van de afgelopen jaren:

...

tsjirp tsjirp >

...

Oké, bij nader inzien is dit misschien niet zo'n goed idee. Waarschijnlijk omdat je eerst iets bereikt moet hebben, voordat je het kunt gaan uitmelken... Maar over melk gesproken: ik moet echt nodig een enorme latte (ideaal kater kerstontbijt).

Weet je wat, oma? Kom binnenkort anders gewoon een keertje bij mij op de koffie. Ik ben in het echt toch veel leuker dan op het internet.*


*Behalve dan op Snapchat. Op Snapchat zijn Zusje D. en ik (👻ilsebighelaar) op ons leukst. 

6 opmerkingen: