vrijdag 16 november 2012

Dat gaat naar Den Bosch toe

Een tijdje geleden vroeg Daniëlle in een tweet of Den Bosch een beetje een leuke stad was.

Eh, ja, duh!

Ik hou van Den Bosch. Ik woon er praktisch. En ooit, op een dag, zal zo'n mooi appartementje in de binnenstad van mij zijn.

Na een paar tweets over en weer, mailde ik Daniëlle een lijstje met tips. Voor het geval jullie ook nog even misbruik willen maken van je studenten OV, bij deze de tips:

- Als je met de trein komt en richting het centrum loopt, kom je gelijk langs Jan de Groot. 'Wie is dat nou weer?' zul je misschien denken. Maar dan heb ik twee woorden voor je: Bossche. Bollen. Die van Jan de Groot zijn by far de beste. De tea room is er alleen niet echt gezellig, maar gelukkig kun je de Bossche bollen van Jan de Groot ook bij de meeste cafés in de stad bestellen. Natuurlijk niet vergeten om op de terugweg naar het station even te stoppen voor een doosje voor thuis.

- Mocht je na die Bossche bol nog honger hebben -vast niet, maar goed- dan moet je zeker gaan lunchen bij Pink Lemon. Je vindt deze in de Minderbroederstraat, een zijstraatje van de markt, vlakbij de V&D. Hier hebben ze heerlijke bagels en verse sappen. Ik vind trouwens dat de goddelijke high tea's hier ook best voor lunch door mogen gaan. Gezond doen kan altijd nog ;)

Heerlijke hapjes bij Pink Lemon
- Een beetje een booklover moet zeker naar Selexyz Adr Heinen in de Kerkstraat. Dit is letterlijk een huis vol boeken. Via kleine krakende trappetjes loop je van de ene naar de andere kamer vol geweldige boeken. Probeer hier maar eens niet iets te kopen. Lukt je niet.

- Vlakbij Heinen, in de Gasseltraat, vind je 't Gasseltje. Een leuk klein winkeltje met een hele wand vol leuke en betaalbare oorbellen, maar ook schitterende kettingen en armbanden voor mensen met een wat groter budget. Hier heb ik vroeger op vrijdagmiddag na school heel wat zakgeld doorheen gejast.

- Vergeet Wieckse, Hoegaarden en Wittekerke. Het lekkerste rosébier is van Stadsbrouwerij Van Kollenberg en drink je bij café Bar Le Duc. Deze vind je in de Korenbrugstraat in de super gezellige wijk de Uilenburg. Hier zitten een hele hoop leuke cafeetjes en restaurantjes.

- Hier vlakbij, in de Uilenburg, bevindt zich ook de opstapplaats voor de rondvaart op de Binnendieze. Deze vaart door de binnenstad, onder de huizen door, over wat vroeger een open riool was (IEEW!). Als je wat meer tijd hebt en zin hebt om cultureel te doen, is dit echt een aanrader. (Alleen nu niet gelijk hierop af rennen, want deze is in de winter gesloten.)

De Binnendieze (Bron afbeelding)
Er zijn nog veel meer plekjes/winkeltjes/restaurantjes waar iedereen naartoe zou moeten, maar het wordt een beetje veel tegelijk. Binnenkort dus meer!

Ps. Deze tips zijn gebaseerd op vele uren research in de vorm van al het rosébier in de stad testen, non stop winkels leeg kopen en overal een Bossche bol proeven. Wat ik allemaal wel niet voor jullie over heb.

1 opmerking:

  1. Haha, volgens mij ben ik ook wel een DB-fan, ik ken alle bovenstaande plekken die je noemde ;) En je hebt gelijk, het is een mooie stad :)

    BeantwoordenVerwijderen