zondag 9 december 2012

Macaron liefde

Macarons. Ik heb er maar één woord voor: Liefde! Over een paar dagen kunnen zus S. en ik ons helemaal vol proppen met "de echte" bij Ladurée in Parijs.

(Voor het gemak gaan we er maar even van uit dat de sneeuw, de NS en Thalys een beetje mee willen werken. Voor de zekerheid doe ik de hele week al anti sein- en wisselstoringsdansjes.)

Maar zelf bakken is ook erg lekker en leuk (al heb je er wel een beetje geduld voor nodig). Voor mijn verjaardag kreeg ik het super leuke boek Macarons, Cupcakes, Cakepops van Mia Öhrn. Na een kleine zoektocht naar amandelmeel (tip: de Marokkaanse winkel), kon het bakken beginnen.

Et voila, zelf gebakken macarons:Ik bakte eerste de koekjes en maakte ze oranje, omdat ik passievrucht macarons wou maken. Daarna ging ik pas de ingrediënten voor de vulling halen. Bij gebrek aan passievruchten in de supermarkt, werden het daardoor uiteindelijk bosvruchten macarons met een identiteitscrisis.Bij Poptasi ben ik verliefd geworden op vanille macarons. Hier stond echter geen recept voor in het boek. Daarom maakte ik op basis van de recepten in het boek mijn eigen recept voor een vanillevulling (met witte chocola!). En die zijn me toch hmmmm.....Zijn er liefhebbers voor het recept?

6 opmerkingen:

 1. Ik heb dus nog nooit macarons op, waar smaakt het naar? ;P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een goede vraag... ik weet eigenlijk niet zo goed waar je ze het beste mee kan vergelijken. Het is een schuimkoekje op basis van amandelmeel met ganache, crème of jam als vulling. Als je van zoet houdt, vind je het gegarandeerd hemels! ;)

   Verwijderen
 2. Oh heerlijk, en ze zien er echt prachtig uit! Een paar dagen geleden was ik van plan om Whoopie's te maken. Is ongeveer hetzelfde maar dan zachte koekjes. Ik heb een recept Whoopie's met speculaas en dan de vulling met mandarijn. Nu ik jouw mooie macarons hier zie krijg ik er nog meer zin in om ze te bakken.
  Gebruik je trouwens een echte spuitzak? Ik doe dat altijd met een plastieken zakje (bv stevig diepvrieszakje) waar ik een tip er van af snij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik inderdaad een spuitzak, maar dan wel de wegwerpversie uit de supermarkt. (Ik heb ook een echte spuitzak van katoen, maar die heb ik maar één keer gebruikt. Een keuken in een studentenhuis is nog makkelijker schoon te maken dan dat kreng! ;)

   Verwijderen