maandag 1 juli 2013

2013 To do lijstje - Update

Eind december vorig jaar stelde ik een to do lijstje voor 2013 op. Vandaag is het 1 juli, dus precies een half jaar 2013. Hoe sta ik ervoor met mijn to do lijstje? Tijd om mezelf wat schouderklopjes en schoppen onder mijn kont te geven.

Mijn blog een nieuwe lay-out geven
Dit had ik al vrij snel gedaan. Ik was die vieze groene kleur namelijk zo verschrikkelijk zat, maar ik wou ook een gezellige 'meer lezen'-knop in berichten op de homepage. Vooral die laatste was even wat gepruts, maar het is gelukt. (Note to self: voortaan op de middelbare school wél opletten bij informatica, in plaats van plaatjes van Zac Efron te googelen).

Sparen zodat ik in de zomer van 2014 naar New York kan
Zullen we het hier maar niet over hebben? Niet dat ik niet over New York wil praten. Ik praat met plezier 24/7 over alle dingen die ik in New York wil gaan doen, maar praten over sparen daarentegen... Sparen is gewoon niet een van mijn talenten. Laten we het daar maar op houden.Een nieuwe -echt leuke- bijbaan vinden
Dit bleek moeilijker dan gedacht. Ik had verwacht dat wanneer in januari mijn stage afgelopen was, ik binnen no time een leuke nieuwe bijbaan zou vinden. Ik wou alleen iets wat ik echt leuk vond om te doen en iets dat een beetje fatsoenlijk betaalt. Vervolgens kwam ik alleen vervelende rotklusjes voor een minimumloon tegen. Uiteindelijk is het wel gelukt. Wat zeg ik? Ik heb zelfs twee leuke nieuwe bijbaantjes. Alleen die periode die ik moest overbruggen tussen mijn laatste stagevergoeding en eerste salaris, was misschien niet zo heel goed voor mijn spaarrekening. Misschien...

Een perfect recept voor citroenmacarons vinden
Oeps, dit punt was ik eigenlijk helemaal vergeten. Ik heb de laatste tijd ook bepaald niet veel tijd gehad om te bakken (ik noem een e-fase en twee bijbanen). Maar ik denk dat ik de komende weken (vakantie! whoehoe!) wel tijd moet kunnen vinden om een bakplaatje in de oven te schuiven.


Minstens 25 boeken lezen (waarvan er 5 geen roze kaft hebben/niet over schoenen gaan)
Maar goed dat het nu zomervakantie is, want ik heb nog heel wat boeken te lezen. De afgelopen maanden heb ik bar weinig tijd gehad om te lezen (wederom de schuld van die verrekte e-fase). De teller staat op 8, waarvan er 2 voor school waren. Het voordeel is wel weer dat die twee geen roze kaft hebben en niet over schoenen gingen. Ook las ik Een weeffout in onze sterren van John Green. En als ik je één tip mag geven: LEES. DIT. BOEK. (En dan stiekem nog een tip: zorg dat je tissues bij de hand hebt. Janken gegarandeerd met dit geweldige, schitterende, rauwe, meeslepende, hartverscheurende verhaal).

Minstens één keer per week bloggen
Ik wil mezelf niet al te veel veren in mijn reet steken, maar hé, hier ben ik best lekker mee bezig toch? Ik heb het zelfs een soort van voor elkaar gekregen om regelmaat te creëren. Misschien dat het je al opgevallen was, maar er verschijnt al een aantal weken iedere maandagochtend om 8.00 uur een stukje.

Naar de Spice Girls Musical in Londen
Tsja, met pijn in mijn hart moet ik zeggen dat dit hem niet meer gaat worden. Het plan was dat ik met mijn moeder en zus zou gaan, totdat we de prijzen voor de musicalkaartjes zagen. €150 per persoon. Ja echt: HONDERDVIJFTIG EURO. En dat voor één avondje. Dus besloten we dat we van die €450 heel wat leukere dingen kunnen doen. Zoals naar Parijs gaan, getuige het feit dat ik NU* in de Thalys zit. Au revoir!

Gelukkig hebben we dat goeie ouwe gratis YouTube nog.


*Ten minste, als je dit stukje op maandagochtend leest. Lees je het later, dan zit ik me waarschijnlijk vol te proppen met macarons. Of croissantjes. Of taartjes van Ladurée.

2 opmerkingen:

  1. Je hebt het goed gedaan met je doelen, de meeste heb je wel behaald. Veel plezier in Parijs!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Woa, ik zie een foto van een Moleskineboekje! Op welke manier is dat gerelateerd aan New York?

    En ja, The Fault In Our Stars is een mooi verhaal. Al moet ik zeggen dat ik 't anders vond dan ik dacht dat ik 'm zou vinden. Ik las hem in het Engels en eigenlijk kwam hij niet zo verpletterend binnen als ik had verwacht dat 'ie zou zijn.

    BeantwoordenVerwijderen