donderdag 11 juli 2013

ABC: Sollicitatie ontwijkend gedrag

"Was jij nou al klaar met school dit jaar?", vraagt mij vader inmiddels voor ongeveer de tiende keer.
"Ja, pap, ik heb al vakantie." Wat dacht je anders dat ik al anderhalve week thuis deed? Nou is het natuurlijk ook wel een beetje verwarrend, aangezien mijn zusje, die aan Fontys studeert, vandaag nog een tentamen moest maken.* Maar ik ben dus al anderhalve week vrij. Anderhalve week vol boeken lezen in de tuin, ijsjes eten en een reisje naar Parijs. Nee, ik heb ABC nog geen seconde gemist.

Maar toch moest ik er vandaag even aan denken. En nou wil ik niet als een stoffige muts klinken, maar jeetje, wat is dit jaar snel gegaan. Een jaar geleden keek ik nog enorm uit naar mijn stage, die in september zou beginnen. Nu, een jaar later, zie ik juist enorm op tegen het uit het slop trekken van mijn online portfolio en het oppoetsen van mijn CV om te gaan solliciteren voor een afstudeerstage. Want ja, het is echt zover: vanaf januari 2014 ga ik afstuderen.


Nou leek het mij ook een beetje vroeg om zes maanden van tevoren al op zoek te gaan naar een afstudeerstage, maar vanuit ABC is ons op het hart gedrukt dat we niet vroeg genoeg kunnen beginnen met zoeken. Schijnbaar is het vinden van een goede afstudeerplek nog lastiger dan het vinden van een fatsoenlijke kamer in Amsterdam én het vinden van een perfecte spijkerbroek bij elkaar. Door die bemoedigende woorden krijg ik er dus echt zin in ja.

Ik geloof dat mijn portfolio en CV dus nog maar even een weekje moeten wachten. Eerst nog even echt genieten van de vakantie. De vriezer ligt nog veel te vol met ijsjes en het opblaasbadje in de tuin roept mijn naam!*Voor het geval je twijfelt tussen een studie aan Avans of Fontys, nu weet je welke je moet kiezen ;)

-------------------------------
Dit stukje verscheen eerder op Avans.nl/AdvancedBusinessCreation

1 opmerking:

  1. Oew, die ijsjes zijn heerlijk! Geniet van je vakantie :)

    BeantwoordenVerwijderen