woensdag 11 september 2013

ABC: Minoren en verhuisberichten

Als ik mijn Facebook open, zie ik momenteel een grote parade van verhuisberichten:

"Klasgenoot A heeft zijn woonplaats bijgewerkt naar Karlstad."
"Klasgenoot B heeft zijn woonplaats bijgewerkt naar Glasgow."
"Klasgenoot C heeft zijn woonplaats bijgewerkt naar Helsinki."
"Klasgenoot D heeft zijn woonplaats bijgewerkt naar Tokio."

(Bron afbeelding)
Ja, ABC goes global momenteel. Het is inmiddels mijn vierde jaar ABC, dus volgen mijn klasgenootjes en ik op dit moment een minor. Technisch gezien studeer ik dus even geen ABC, maar iets anders. Ik heb ervoor gekozen om me een half jaartje verder te verdiepen in MarketingCommunicatie. Deze minor wordt toevallig ook in Den Bosch gegeven, dus geen verhuisbericht voor mij.

Maar verschillende ABC'ers volgen dus momenteel 5 maanden les aan een hogeschool of universiteit in het Buitenland. Wat voor vakken ze dan volgen? Ik weet het niet precies, maar ik gok op iets van 'Hoe krijg ik de halve Ikea in mijn kamertje op de campus?' en 'Waar hebben ze hier in Scandinavië de betaalbare drank verstopt?'.

Sorry voor die slechte grap. Natuurlijk volgen zij ook gewoon vakken daar. Ze zullen in januari toch terug moeten komen met 30 studiepunten. Ik ben stiekem gewoon een beetje jaloers. Maar ik verwacht dat dat niet lang meer zal duren. Er kunnen namelijk ieder moment op Facebook foto's verschijnen van de winter in Zweden (kappen nou met die sneeuw!). En foto's van het eten in Japan (we kunnen geen rijst meer zien!).

-------------------------------
Dit stukje verscheen eerder op Avans.nl/AdvancedBusinessCreation

6 opmerkingen:

 1. Ik vroeg me al even af waar ABC voor stond, maar ik las het net onderaan je blogje. Ik zie inderdaad ook regelmatig dergelijke berichtjes langskomen, maar eigenlijk zit ik wel prima in Tilburg ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik mag volgend jaar ook voor mn Minor en ga ook noet naar het buitenland. Veel te duur, haha! Marketingcommunicatie is overigens wel leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook een keertje doen, is echt een fantastische ervaring! Ik ben zelf 3x met mijn studie weggeweest (half jaar of langer).

  Wat een leuke blog heb je, ik ben je gaan volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahh, zoveel mensen die ik ken zijn nu ook in het buitenland voor zes maanden of langer. Ik denk persoonlijk niet dat het iets voor mij is, maar ik word wel altijd lichtelijk jaloers van die FB-berichten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach, Den Bosch kan ook exotisch zijn. En anders maak op facebookdieet?

  BeantwoordenVerwijderen