zondag 22 september 2013

Soms is het fijn om een meisje te zijn

Ik geloof dat we het er allemaal inmiddels wel over eens zijn dat het echt niet altijd even leuk is om een meisje te zijn (ik bedoel: die ene week per maand, pfff...). En laat ik ook maar niet beginnen over het zijn van een meisje in een land als India, want dan wordt dit nooit meer een vrolijk stukje. Want eigenlijk is dit wel een vrolijk stukje. Mijn punt is namelijk: er zijn een paar goede redenen waardoor het soms wel leuk is om een meisje te zijn.

- Met stip op nummer één: hakken mogen dragen. Dat ze soms heel vaak pijn doen, maakt niet uit. Zoals oma vroeger al zei: 'Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden.' En met 10 cm hak is echt iedere vrouw mooier.

(Bron afbeelding)

- Het moment waarop je de perfecte rode lippenstift vindt, is onbetaalbaar. En al helemaal wanneer blijkt dat je in plaats van €30 (ZO DUUR?!) maar € 13 hoeft te betalen. Lang leve 40% korting op alle lipsticks en klantprogramma's die bonnen van €5 sturen, wanneer je bijna jarig bent!

- Jezelf volproppen met Tony Chocolonely's. En wanneer iemand er iets van zegt, grom je gewoon iets over die ene week per maand en eet schrans je vrolijk door.

- Ongegeneerd kunnen huilen wanneer je The Notebook kijkt. Ook al zie je hem al voor de 85ste keer.

- Op een druilerige zondag uren voor de spiegel kunnen staan en lekker klooien met make-up. Alleen een beetje jammer dat er nog minstens een jaar lang druilerige zondagen voor nodig zullen zijn, voordat ik een fatsoenlijke (als in: bij beide ogen gelijke) eyeliner met wing zal kunnen zetten.

- Mannen (nou ja, sómmige mannen) die de deur voor je open houden. Ja echt, mannen, zo simpel kan het soms zijn.

- Van andere vrouwen kunnen zeggen dat het een mooie vrouw is (girlcrush!), zonder raar aangekeken te worden. Om de een of andere reden kunnen mannen dit namelijk niet van andere mannen.

- Je niet een week lang ziek hoeven te melden, omdat een of ander vaag spel GTA V gereleased is. Meisjes kunnen dan wel gewoon blijven werken/eten/douchen/slapen/ademen.

3 opmerkingen: