zondag 6 oktober 2013

Uitgelezen #2

Het heeft even geduurd, maar na Uitgelezen #1 is hier deel 2, met boeken van Sophie Kinsella, Jessica Thompson en Cynthia Schultz (=MissLipgloss). Lees je mee?Ik krijg je wel - Sophie Kinsella


Sophie Kinsella - Ik krijg je wel


Natuurlijk had ik hoge verwachtingen van dit boek. Ook al vond ik Sophie's laatste drie boeken niet zo briljant als bijvoorbeeld Shopaholic of Ken je me nog?, het is en blijft tenslotte een Sophie Kinsella. En als zelfverklaard chicklit lover kan ik de nieuwe Sophie Kinsella natuurlijk niet laten liggen.

Jammer genoeg evenaart dit boek wederom niet Sophies leukste boeken. Ik had wat moeite met in het verhaal komen en heb me de eerste hoofdstukken best geërgerd aan het domme gedrag van Lottie, een van de hoofdpersonen. Met Fliss, Lotties zus (en de andere hoofdpersoon) had ik gelukkig meer. Overigens veranderde dit in de laatste hoofdstukken; toen vond ik Lottie ineens een stuk leuker dan Fliss.

Ik kan begrijpen dat sommigen de gebeurtenissen in het boek wel erg onwaarschijnlijk en vergezocht vinden, maar dat vind ik niet. Mijn romantische chicklithart heeft daar geen problemen mee, zolang op het einde alles maar goed komt ;)

Conclusie - Als chicklitliefhebber mag je dit boek niet missen (het is en blijft een Sophie Kinsella!), probeer alleen niet enorm hoge verwachtingen te hebben.
Score - 4/5


Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde - Jessica Thompson


Jessica Thompson - Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde

Alwéér een chicklit? Jep, ik kan het ook niet helpen, ik ben nou eenmaal een enorme sucker voor liefdesverhalen met een happy end. Een boek met de titel 'Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde' kon ik dan ook niet laten liggen.

Het verhaal gaat over Sienna en Nick, twee collega's en een klassiek geval van liefde op het eerste gezicht. Ze maken echter allebei dezelfde cruciale fout: ze vertellen de ander niet wat ze voelen en worden in plaats daarvan beste vrienden. Nick houdt zijn gevoelens verborgen voor Sienna, omdat hij net een nare relatie achter de rug heeft met Amelia, ook een collega. Nadat zij hem bedroog met weer een andere collega, besluit hij dat relaties op de werkvloer voortaan verboden terrein zijn. Bovendien kan hij toch niet geloven dat Sienna ooit iets voor hem zou voelen.

Sienna ontmoet Nick op het moment dat hij net bedrogen is door Amelia. Ondanks dat ze als een blok voor hem valt, besluit ze dat het niet verstandig is om iets te beginnen met iemand wiens hart zojuist vakkundig gebroken is door een overspelige ex. Bovendien kan zij toch niet geloven dat Nick ooit iets voor haar zou voelen.

Je kunt vast al wel raden hoe dit boek gaat aflopen, maar ondanks dat is het verhaal niet oppervlakkig. De karakters van Nick en Sienna worden heel goed en geloofwaardig neergezet. Ondanks dat het soms heel frustrerend is (Zeg nou toch gewoon dat je van haar houdt!), begrijp je wel heel goed waarom ze allebei jarenlang hun liefde verborgen houden voor de ander.

Ik heb zowel gelachen als gehuild tijdens het lezen. Ik had het van tevoren niet verwacht, maar dit boek bleek een goede test om te kijken of mijn waterproof mascara ook echt waterproof is. (De testresultaten: Ben je net zo'n jankbal als ik? Dan kan ik Maybelline One By One Waterproof van harte aanbevelen).

Conclusie - Een chicklit zoals chicklit bedoeld is.
Score - 4/5 (Net geen 5/5, omdat het verhaal halverwege een klein beetje langdradig was. (ZEG NOU TOCH GEWOON DAT JE VAN HAAR HOUDT!)).


Beauty - Cynthia Schultz


Cyntia - Beauty


Ik was eigenlijk niet van plan dit boek te lezen. Ik volg MissLipgloss.nl sinds ongeveer twee-en-een-half jaar trouw elke dag en had het gevoel dat dit boek daardoor niet echt meer een toegevoegde waarde zou zijn. Daarom kocht ik het niet. Maar in plaats daarvan kreeg ik het cadeau van mijn zus.

Zodra ik het boek uitgepakt had, bladerde ik het gelijk even door. Doorbladeren werd lezen en voordat ik het wist, was ik uren verder. Duidelijk geval van een inschattingsfoutje van mijn kant, want wat is dit boek leuk. Thanks, sis!

Jammer genoeg zijn alleen niet alle hoofdstukken even leuk. Op het eind vond ik niet ieder hoofdstuk meer even boeiend. Zo legt Cynthia in een van de laatste hoofdstukken uit hoe online shoppen werkt. Ik weet dan misschien wel niet alles van make-up, maar over shoppen hoeft niemand mij meer iets uit te leggen hoor ;)

Conclusie - Een leuk boek voor meisjes met liefde voor make-up. (En voor mensen die het verschil willen weten tussen betalen op rekening, met iDEAL of met PayPal, maar om daar nou dit boek voor aan te schaffen...)
Score - 3/5 

3 opmerkingen:

  1. Dat boek van Jessica Thompson lijkt me leuk, die ga ik even kopen haha :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijken me leuke boeken :) Dat het boek van Kinsella wat tegenviel heb ik al meer gehoord, ben wel erg benieuwd naar het boek van Thompson.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sophie kinsella haar boeken vind ik onwijs leuk! Deze ken ik nog niet.

    BeantwoordenVerwijderen