vrijdag 12 september 2014

Uitgelezen: Sterrenhemel

Is er iets fijner dan compleet opgeslokt worden in een boek? Ja, oké, opgeslokt worden in de liefde. Maar opgeslokt worden in een boek over de liefde is een behoorlijk goede second best. Het was al even geleden dat ik zo op ben gegaan in een boek, maar jongens jongens jongens... Sterrenhemel van Colleen Hoover is zo'n pareltje hoor!

Sterrenhemel - Colleen Hoover


Sterrenhemel - Colleen Hoover

Sterrenhemel is de eerste New Adult die ik heb gelezen. Op zich niet zo gek, want het genre bestaat nog niet zo lang (of de term is nog niet zo lang geleden bedacht?). Volgens de uitgever zijn het ietwat brutale en sexy boeken met onweerstaanbare mannelijke personages. En volgens mij kun je daar ook nog wel aan toevoegen dat de New Adult boeken en donker randje hebben.

Een donker randje heeft Sterrenhemel in ieder geval wel. Het verhaal gaat over de 17-jarige Sky, die in haar leven nog nooit iets voor een jongen heeft gevoeld. Dat verandert echter, wanneer ze Holder tegen het (onweerstaanbare!) lijf loopt. Holder blijkt echter nogal last te hebben van onverklaarbare stemmingswisselingen. Het ene moment is hij perfect, het andere moment gaat hij compleet door het lint. Hiermee laat hij Sky verbijsterd achter.

Maar hé, het lot zou het lot niet zijn, als het er niet voor zorgde dat Sky en Holder elkaar toch niet los kunnen laten. Alleen hoe dichter Sky bij Holder komt, hoe meer verschrikkelijke ontdekkingen ze doet over haar verleden. En als ik zeg verschrikkelijk, bedoel ik ook echt ver-schrik-ke-lijk.

Aan de ene kant laat Colleen Hoover je compleet wegzwijmelen bij de liefde tussen Sky en Holder. Aan de andere kant laat ze je soms verbijsterd achter en weet daarmee van de eerste tot de laatste pagina te boeien. Sterker nog: ik haat het dat ik nog een maand moet wachten voordat deel 2 uitkomt!

Kortom, jullie moeten dit boek ook gewoon allemaal lezen. Maar als ik jullie was, zou ik wel even tot oktober wachten, zodat je deel 2 er ook gelijk achteraan kunt lezen. Doen jullie dat, dan ga ik nu proberen aan iets anders te denken dan Moet.Deel.2.Lezen.Nu.

Conclusie - Ik hoop dat alle New Adults zijn zoals Sterrenhemel van Colleen Hoover, want in dat geval heb ik er een nieuw favoriet genre bij.
Score - 5/5 (en een hartje voor Holder!)

2 opmerkingen:

  1. Ik ga 'm ook lezen, heb ze in het Engels dus hoef niet te wachten op 't andere deel :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Iedereen is hier gek op! Het staat bij me in de kast, binnenkort maar lezen dan.

    BeantwoordenVerwijderen