vrijdag 19 september 2014

Zo stoer ben ik nou ook weer niet hoor

Het was ergens rond eind vorig jaar dat ik besloot om meer dingen te gaan doen, die ik eigenlijk niet durfde. Ik, bange schijterd eerste klas, zou stoppen met mezelf aanstellen en gewoon eens even gaan leven. Als dit Twitter was, zou ik er #YOLO bijzetten. 

Het goede voornemen was er dus, maar eigenlijk was ik in negen maanden tijd niet veel verder gekomen dan mijn hart laten breken (AUW) en bloed doneren (IEH NAALDEN!). Tsja, tot zover mijn groots en meeslepend leven. Tijd om weer gewoon in een hoekje bang te gaan zitten wezen voor het grote onbekende.

Maar toen was daar ineens die ene dinsdag. Ik zat gewoon op kantoor te werken achter mijn computer. Op de achtergrond had ik 3FM aanstaan. Tralallalalala Taylor Swift liedje. Tralalallalala onbekende band liedje. Tralalalalala reclame. Tralalalalala hypotheekrentegeneuzel. Tralalalala verzekeringengeneuzel. Tralalalalala KLM werelddealwekengeneuzel. Tralalalalala.... HO. WACHT. KLM WERELDDEALWEKEN?!

Dat was precies waar ik op zat te wachten. Ik riep al een paar jaar dat ik naar New York zou gaan, zodra ik mijn diploma had. En laat ik nou toevallig net mijn diploma hebben. Alleen had ik nog geen zin gehad om een ticket voor de volle mep te boeken, in de wetenschap dat KLM ieder halfjaar wel een aanbieding heeft.

Zo kwam het dus dat ik die avond eindelijk een ticket naar New York boekte. Met als gevolg dat ik de dagen daarna van iedereen moest aanhoren dat ik zo stoer ben.
"Wow, echt? Anderhalve week in je eentje naar New York? Dapper hoor!"
"Ik zou dat echt nooit durven, in mijn eentje de halve wereld overvliegen."
"Weet je het wel zeker? Echt heel stoer. Of wou er gewoon niemand met je mee?"

Bij iedere opmerking dacht ik: Nou, zo stoer ben ik nou ook weer niet hoor. Ik ben nog steeds bang voor vissen en ladders hoor. (Bij de laatste opmerking dacht ik trouwens ook: En bedankt. Ik heb heus wel vrienden hoor. Tsss...) Het lijkt me gewoon heel gaaf en bijzonder om een keer in je eentje op vakantie te gaan. Is dat nou echt zo dapper?

En trouwens, een ticket boeken staat niet per definitie gelijk aan ook daadwerkelijk in het vliegtuig stappen. Dus, ehh... zijn er hier misschien nog vrijwilligers die deze bange schijterd ergens op een zondagochtend in maart naar de incheckbalie op Schiphol willen schoppen?

Let's go to New York
(Bron afbeelding)

8 opmerkingen:

 1. Wat gaaf! Ik denk juist dat het heel erg goed is om alleen op vakantie te gaan! Wel grappig, ik had precies hetzelfde toen, wilde zodra ik mijn diploma had naar New York! Alleen ben ik toen wel met mijn vriend geweest, maar als ik alleen was geweest zou ik ook gewoon gegaan zijn! Het is super leerzaam en natuurlijk een prachtige stad! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal alleen, zo ver weg? Jij bent niet enkel stoer, jij bent een held jij! :-O

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is toch juist leuk. Ik denk niet dat ik het zou durven (vooral niet zo ver) maar het lijkt me echt leuk. Volgens mij leer je jezelf dan ook goed kennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, super! Ik wil ooit ook nog eens naar New York.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind je hart laten breken en bloed doneren anders superstoer hoor. Maar alleen naar New York is het ook! Maar ik snap wel dat je dat niet zo voelt. Ach, als je het maar vaak genoeg hoort ga je er misschien zelf in geloven!

  BeantwoordenVerwijderen