maandag 2 december 2013

December SinteKerst Book Tag

Kennen jullie Emmy al? Emmy houdt net als ik van boeken* en bloggen, en heeft deze twee speciaal voor december gecombineerd in een Boeken Adventskalender. Het idee is heel simpel (en leuk!): de hele maand heeft Emmy iedere dag een leuke actie op haar blog, Zon en Maan.

Waarom ik hierover vertel? Omdat ik ook een klein beetje heb meegeholpen met de Boeken Adventskalender. Samen met Emmy heb ik een leuke (tenminste, dat vinden we zelf) tag bedacht. Natuurlijk gaat hij over boeken en de feestdagen en hebben we hem zelf ook gelijk ingevuld. Dus bij deze: de enige echte December SinteKerst Book Tag!


Welk(e) boek(en) lees jij deze kerstvakantie?

De afgelopen maanden had ik niet zo veel tijd om te lezen, waardoor mijn boekenplank met nog-te-lezen boeken weer eens enorm uitpuilt. (Tijd om boeken te kopen heb ik wel altijd, wat resulteert in ruim 40 ongelezen exemplaren op de plank. Oeps.) Maar gelukkig is daar dadelijk de kerstvakantie, waarin ik tijd hoop te hebben voor de volgende boeken:
- Koffie verkeerd van Elsbeth Witt. Ik volg Elsbeth al een paar jaar via Twitter, dus toen ik hoorde dat zij een chicklit heeft geschreven, kon ik niet anders dan naar de Bruna rennen.
- Sletvrees van Sunny Bergman. Ook deze kocht ik bij de Bruna op het station (op de bus moeten wachten is alles behalve goed voor mijn portemonnee). Ik vind het onderwerp super interessant. Inmiddels heb ik de documentaire al gezien, nu het boek nog.
- De Hongerspelen. Omdat het een schande is dat ik deze serie nog niet heb gelezen. En ook de film(s) niet heb gezien. Een schande, Ilse, grote schande!
- Het Dagboek van Bridget Jones. Nog meer schande. Ik - als zelfbenoemd chicklit verslaafde - las nog nooit de dagboeken van Bridget Jones. Maar daar gaat nu snel verandering in komen. (Overigens zag ik de films wel een stuk of honderd keer. Compenseert dat wat?)
- 1984 van George Orwell. Heel wat anders dan ik normaal gesproken lees, maar iemand houdt al drie maanden lang een betoog over waarom ik deze moet lezen. Daardoor ben ik nu wel heel benieuwd naar deze klassieker

Welk boek hoop jij onder de kerstboom of in je schoen te vinden?

Och jee, dat zijn er zo veel. Mijn Bol.com verlanglijstje puilt altijd uit met boeken. Maar als ik echt ééntje moet kiezen, die ik het liefst wil hebben, dan is dat The culy way of life van Monique van Loon. En Geek Girl van Holly Smale. En de andere delen van De Hongerspelen (ik ga er voor het gemak even vanuit dat ik het eerste deel geweldig vind). En Antiglamour van Carice van Houten en Halina Reijn. Oké, kiezen is niet mijn sterkste punt.

Het mooiste boek om met kerst of Sinterklaas cadeau te geven

Er zijn best veel mensen die lacherig doen over chicklits. Alsof dat geen "echte" boeken zouden zijn, maar slappe schrijfseltjes van het niveau slechte doktersroman. Dat is zo niet waar. Er zijn zo veel prachtige chicklits, die over meer dan alleen schoenen en mannen gaan. Neem bijvoorbeeld de boeken van Chantal van Gastel. Heerlijk romantisch en mét een diepere laag. Bovendien zijn verschillende van haar boeken verkrijgbaar voor slechts een tientje. Dus, doe eens gek en leg ze onder iedere kerstboom die je tegenkomt!


De mooiste boekverfilming om met kerst te kijken

Dat is natuurlijk Harry Potter. Is er iets meer kerst dan de Harry Potter films? Ja, The Sound Of Music. Ik dacht het niet! Vroeger gingen wij iedere kerstvakantie met het hele gezin naar de bioscoop voor de nieuwste Harry Potter film en als voorbereiding keek ik dan natuurlijk altijd eerst weer een keer de voorgaande delen. Hopen jullie mee dat SBS6 ze ook dit jaar weer allemaal uitzendt?

Bij welke auteur zou jij wel aan het kerstdiner willen aanschuiven?

Pfff... Wat een moeilijke vraag! Waarom heb ik deze ook alweer bedacht? Over deze vraag heb ik best wel even nagedacht, want ik wou hier een heel wijs antwoord geven. Dat ik aan het kerstdiner wil filosoferen met een auteur die de wereld heeft veranderd met zijn werk en een kast vol Nobelprijzen voor de literatuur heeft. Maar het lijkt mij stiekem veel leuker om aan te schuiven bij Sophie Kinsella. Of we het dan 8 gangen lang over schoenen zouden hebben? Absoluut!

Welk boek brengt jou in de ultieme december feeststemming?

Wederom ga ik hier voor Harry Potter. Door het kijken van de Harry Potter films in de kerstvakantie, kreeg ik namelijk ook altijd weer zin om de boeken te lezen. (Ja, ik was een dertienjarige Harry Potter nerd, die de boeken gerust een stuk of vijf keer herlas).

Als je één boek aan iedereen op de hele wereld mocht uitdelen, welke zou dit dan zijn?

Daar hoef ik niet lang over na te denken. Het mooiste boek dat ik dit jaar las, was Een weeffout in onze sterren van John Green. Ik vind echt dat iedereen deze moet lezen. Zooooooo mooi!


En tot slot: Een leuke wens voor de lezers van je blog

Het is natuurlijk geen echte SinteKerst tag, als we niet lekker cheesy afsluiten. Dus bij deze mijn wens: ik hoop dat jullie deze maand allemaal lekker veel tijd hebben om, terwijl het buien sneeuwt, onder een dekentje op de bank te kruipen, met in je ene hand een goed boek en in de andere hand een enorme beker warme chocolademelk met een flinke scheut Malibu erin. Genieten!


En nu mag ik natuurlijk mensen taggen! En voor de verandering weet ik ook een keer wie ik wil taggen, namelijk (mijn mede LS leespannelleden) Lilian en Nathalie. Maar voor iedereen geldt natuurlijk: vind je deze tag leuk, neem hem dan vooral over! En laat dan ook even een linkje naar je blog achter bij de reacties hieronder of op Emmy's blog. Vinden we leuk!


*Vergeleken met Emmy ben ik een boekenwatje. Waar ik per jaar met moeite 25 boeken lees, verslindt zij er met gemak 150. HONDERDVIJFTIG JA.

3 opmerkingen:

  1. JOEPIE. Ik ga deze tag natuurlijk ook doen.
    Superleuke vragen, dus die komt deze week nog op mijn blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moest zo hard lachen om het laatste stukje. :P

    BeantwoordenVerwijderen