woensdag 5 februari 2014

Oneindige liefde voor The Fault In Our Stars

Afgelopen zomer las ik The Fault In Our Stars (Een Weeffout In Onze Sterren) van John Green voor het eerst. Ik vond het boek zo verschrikkelijk mooi en hartverscheurend dat ik nog maanden met rode opgezwollen ogen heb rondgelopen. Wat een bijzonder verhaal. Wat een tranentrekker. Wat een... zucht... IEDEREEN MOET DIT BOEK GEWOON LEZEN.

Toen ik hoorde dat het boek verfilmd zou worden, heb ik eerst een paar vreugdedansjes gedaan en vervolgens ben ik gelijk begonnen met het inslaan van tissues, want iets zegt mij dat ik die nodig ga hebben. En nadat ik afgelopen zondag de trailer zag, weet ik het zeker: Kleenex gaat voorlopig nog niet failliet.


(Hand opsteken als je ook al bijna een traantje moest wegpinken bij het zien van de trailer!)

Nadat ik zondag de trailer een stuk of 12 keer had gezien, moest en zou ik het boek gewoon nog een keer lezen. Daar had ik slechts 28 uur (en plus minus evenveel koppen koffie op stage) voor nodig. Hoewel ik dit keer misschien iets minder hard heb moeten huilen bij het einde, vond ik het boek zo mogelijk nog mooier dan de eerste keer.

Maar goed, waar dit stukje nou eigenlijk om draait: het is een excuus om jullie lastig te vallen met de (ontelbaar veel) prachtige quotes uit TFIOS. Kijk maar:

Als je TFIOS nog niet gelezen hebt, ga dat dan alsjeblieft snel doen (en als je het al wel hebt gedaan, lees hem dan gewoon nog een keer. En nog een keer. En daarna misschien nog wel een keertje). Nestel jezelf met een doos tissues op de bank, zet je telefoon uit en geniet van dit schitterende liefdesverhaal. Okay? Okay.

5 opmerkingen:

 1. Iets zegt me dat ik me een beetje moet schamen dat ik nog geen boeken van John Green heb gelezen.... en dit boek heb ik dan ook gelijk besteld! Had er al meer over gehoord en ben na het lezen van jouw artikel, al helemaal nieuwsgierig geworden! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet eerlijk gezegd bekennen dat ik de andere boeken van hem ook nog niet gelezen heb. Hoop dat je hem ook zo mooi vindt!

   Verwijderen
 2. Ik heb deze ook pasgeleden gelezen en ik vond het prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je hem in het engels of nederlands gelezen? Ik wil namelijk het boek kopen, maar ik kan nier kiezen ik welke taal! Want meestal vind ik vertaalde boeken toch iets minder mooi dan de originele versie, maar nederlands leest natuurlijk wel makkelijker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hem eerst (twee keer) in het Nederlands gelezen en later ook nog in het Engels. Het origineel is inderdaad wel mooier, maar ik weet niet of ik het allemaal gesnapt zou hebben als ik niet eerst het Nederlands had gelezen. Maar mijn Engels is dan ook weer niet echt heel goed...

   Verwijderen