maandag 14 januari 2013

Blix, LeCurWarren en O’, AAN TAFEL!

Ik ben tegen weigerambtenaren. Tenminste, wanneer het op het homohuwelijk aankomt. Soms zou je juist willen dat een ambtenaar weigert. Bijvoorbeeld wanneer er een vader op het gemeentehuis zijn pasgeboren zoon komt aangeven en als naam Shu-Dhjai'Drion opgeeft.

Jammer genoeg, voor de arme Shu, verzin ik dit niet. Gisteren kwam ik via Twitter op een blog terecht, met daarop een lijstje staat met de 175 vreemdste namen van baby's die in 2012 zijn geboren. In eerste instantie heb ik natuurlijk stiekem heel hard zitten gniffelen. (Sorry, Qshanthony, Fay'den-river en Dior, ik kon het niet laten.) Maar later ging ik mij afvragen wat die ouders nou toch gedacht moeten hebben. Zijn de zwangerschaps-hormonen echt zo heftig, dat het je een goed idee lijkt om je dochter (!) Tinus te noemen?
We hoeven in ieder geval niet te twijfelen over wie de favoriete artiest is van de ouders van Jay-Z. Maar zouden de paps en mams van Rehab nou nog altijd niet over de dood van Amy Winehouse heen zijn? Of zouden ze hun docher verwekt hebben naar de plaats van waar ze verwekt is, net zoals de ouders van Berlin hebben gedaan?

De ouders van Qnaijerick lijken me echte Scrabble fans. Die hebben gewoon willekeurig wat letters gepakt, achter elkaar geplakt, et voilà. En stel je voor dat hij trouwt met Yroxax, dan zijn de tienpunters en dubbele woordwaardes echt niet meer te tellen.

Kun je eigenlijk tegenwoordig ook je kind digitaal aangeven? De enige verklaring voor de naam RolliNHCy lijkt me namelijk een ruzie met de Caps Lock-toets. En de ouders van O' kunnen niet anders dan te vroeg op enter gedrukt hebben, toch?

Ach, één voordeel heeft het misschien wel. Paps en mams hoeven nooit te twijfelen of het nou over hun kind gaat wanneer er wordt omgeroepen dat Ding en Eintemaxemilium opgehaald willen worden uit Småland. Dat probleem hebben de ouders van Daan, Emma en Sophie dus wel altijd.

1 opmerking:

  1. Haha, dat is wel superhandig! Maar inderdaad, ik ben heel verbaasd dat die ambtenaren dat hebben toegelaten. 'Dior' en 'Berlin' zijn nog vet normaal vergeleken met de rest :(

    BeantwoordenVerwijderen