woensdag 8 januari 2014

Aarsgewei vs. Reuzel (oftewel, de Liebster Award)

Maandagavond. Nog even snel mijn Bloglovin' reader doorwerken voordat Scandal begint. Trouwens, hoe tof is Scandal?! Later als ik groot ben wil ik Olivia Pope worden. Iemand die, terwijl ze vermissingszaken oplost en mensen onder vuur houdt, toch nog zulk perfect haar en make-up heeft, verdient een standbeeld.

Maar goed, tot zover het bericht van de Olivia Pope-fanclub. Ik was dus blogs aan het lezen, waaronder ook die van Rosa over de Liebster Award. Ohja, dacht ik, daar ben ik een paar maanden geleden ook voor getagd door Lilian. Dat vond ik super leuk, maar ik heb hem nooit geplaatst. Waarom eigenlijk niet? Oh, ik weet het alweer. Het is de bedoeling dat je vervolgens zelf weer 11 bloggers tagt, maar ik wist niet wie ik moest taggen. Alle bloggers die ik leuk/tof/kickass vind, hebben hem namelijk al gehad of hebben al te veel volgers om genomineerd te mogen worden.

Hoe dan ook, ik lag in een scheur om de vragen die Rosa had bedacht. "Als je moest kiezen tussen een aarsgewei nemen of de rest van je leven alleen nog maar reuzel eten, wat zou je dan kiezen?" Aarsgewei vs. Reuzel, seriously?! Maar ik was nog niet uitgelachen, of ik zag dat Rosa mij getagd had. En nee, ik weet nog steeds niet wie ik dan nu moet taggen, maar de vragen zijn te leuk om niet te beantwoorden. Dus bij deze:

1. Als je één nieuwe wet mocht invoeren, zonder goedkeuring van welke hooggeplaatst stuk onbenul dan ook, wat zou die dan zijn?
Dat de Hema het hele jaar door kerstkransjes moet verkopen. En de Albert Heijn roomfondant. Met 50% korting natuurlijk.
Daarnaast zou ik graag ook een plek creëren waar we alle irritante, niet-terug-whatsappende mannen naartoe kunnen sturen. Bij voorkeur een lekker ver weg onbewoond eiland waar het altijd hagelt, alle insecten de grootte van een Mammoet hebben en er niets anders te eten is dan rotte eieren.

(Bron afbeelding)

2. Welk land op deze wereld trekt jou het allerminst, en waarom? Alle veiligheidsoverwegingen even terzijde. Bommen of geen bommen, met welke taal/cultuur/mensen heb jij nou gewoon helemaal niks?
China. Ik heb echt nooit gesnapt waarom iedereen zo graag naar China wil. Ik bedoel, een lange muur kun je dichterbij ook heus wel vinden en als je graag onderdrukt wil worden, hoef je echt niet verder dan Rusland te vliegen. Bovendien krijg ik altijd buikpijn van Chinees. Dus nee, met een ticket naar Peking maak je mij niet blij.

3. Als je moest kiezen tussen een aarsgewei nemen of de rest van je leven alleen nog maar reuzel eten, wat zou je dan kiezen?
Ik geloof niet dat ik ooit reuzel heb gegeten, misschien dat dat de keuze makkelijker maakt, maar ik kies sowieso - geen twijfel mogelijk - voor de reuzel. Ik ben trouwens niet anti tattoo hoor. Deze vind ik bijvoorbeeld oprecht heel mooi, maar een aarsgewei... Jullie weten hoeveel ik van Tony's Chocolony (met noga!!!!!1!!) houd, maar die offer ik er graag voor de rest van mijn leven voor op om niet met een mislukte tribal op mijn onderrug te hoeven rondlopen.

4. Als je één soort persoon zou mogen afschaffen, wat voor iemand zou dat dan zijn?
De niet-binnen-fatsoenlijke-tijd-terug-whatsappende man. Alleen een beetje jammer dat er dan geen mannen meer overblijven.

5. Wat is het meest frappante dat je nog nooit hebt gedaan? Ik bedoel daarmee, iets dat iedereen heeft gedaan en jij nog nooit. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit geschaatst.
Hier moest ik even over nadenken. Eerst wou ik zeggen 'ik heb nog nooit op een scooter gereden', maar ik heb wel een keer motor gereden, dus dat telt niet echt. Toen wou ik zeggen 'ik heb nog nooit mijn haar geverfd', maar aangezien ik morgen een afspraak bij de kapper heb voor highlights, leek me dat ook niet echt tellen. Maar toen wist ik het: ik heb nog nooit gerookt. Ja echt. Ik, Ilse, ben 22 (lees: bijna bejaard) en heb nog nooit een trekje van een sigaret genomen (en nee, ook niet van een joint). Stiekem ben ik echter wel heel benieuwd hoe het is om te roken, maar ik durf het nooit. Ik ga namelijk liever niet half dood staan te gaan, terwijl de rest van de kroeg me uitlacht en rookwolkjes in mijn gezicht puft.

6. Wat vind je de allersmerigste groente die er is, en waarom?
Pfoe, er zijn zoveel groenten die ik niet mag. Spruitjes bijvoorbeeld. Blegh. En van champignons, rode kool, prei, knolletjes en bruine bonen word ik ook alles behalve blij. Maar het allerergste zijn toch wel uien. ZO VIES. En waarom stopt iedereen altijd overal uien in? Hou daar eens mee op ja!

(Bron afbeelding)

7. Wat is het allergrappigste dat je ooit hebt meegemaakt?
Ehhh.... wat een onmogelijke vraag dit. Het allergrappigste? Ik weet het niet hoor. Te veel om uit te kiezen en waarschijnlijk vergeet ik nu nog de helft. Ik heb echter wel een soort van top 3, in willekeurige volgorde:
- Die keer dat mijn vader het over een 'hekstash' had en het uren duurde voordat we erachter kwamen dat hij een #hashtag bedoelde.
- Iedere willekeurige zussenavond met Zus S. en Zusje D.
- De afscheidsborrel van een collega afgelopen zomer. Ik werkte toen al een paar maanden bij het restaurant, maar tot die avond had ik Collega D. nog niet echt leren kennen. Er gebeurde die avond iets* waardoor we samen zo hard moesten lachen, dat ik er nu nog buikpijn van heb. (Bij wijze van spreken dan hè, maak je vooral geen zorgen om mijn fysieke toestand).

*Sorry, 's werelds slechtste anekdote, ik weet het, maar ik kan niet vertellen wat er precies gebeurde. Omdat 1) het echt een enorm lang verhaal is en ik te lui ben om het helemaal uit te typen, 2) omdat je er toch bij had moeten zijn en 3) omdat ik het liever niet zwart op wit pixel op scherm heb staan, aangezien het tegen mij gebruikt kan worden.

8. Als je een dag van leven kon ruilen met een andere blogger, wie zou je dan kiezen en waarom?
Ik ben altijd stikjaloers op Kristina van Kayture.com. Die schoenen, die kleren, die tassen, dat perfecte kapsel, dat modellenlichaam, altijd in Parijs/Milaan/New York, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Laat mij dus maar een dagje (of een maand, ook geen probleem) Kristina zijn.

9. Wat is jouw favoriete hangover cure? 
Ik klink nu vast verschrikkelijk braaf, maar ik heb dus niet zo vaak een kater en dus ook geen favoriete hangover cure. Oké, oké, zo braaf ben ik nou ook weer niet. Gewoon zo lang mogelijk in bed blijven liggen stinken en als je er dan toch echt echt ECHT uit moet gewoon ontbijten met twee paracetamol en de grootste beker Starbucks die je kunt krijgen.

(Bron afbeelding)

10. Als jij in je eentje mocht kiezen, welke artiest zou je in 2014 naar het Eurovisie songfestival sturen om Nederland (of natuurlijk België) te vertegenwoordigen, en waarom?
Marco Borsato. In de hoop dat ze hem dan daar houden.

11. Wat is je meest ongepaste levensopvatting?
"Alles wat heel is, kan kapot." Daarom ben ik er ook niet rouwig om dat John Legend al getrouwd is. Hij komt er op een dag vanzelf wel achter dat ik 85817315x leuker ben dan Chrissy - drop dead gorgeous topmodel - Teigen.


En dan tag ik nu..............<tsjierp tsjierp tsjierp>............... Nope, sorry, ik weet het nog steeds niet.

6 opmerkingen:

 1. 1. Mee eens, of gewoon een heel erg hoge boete of zo.
  3. Reuzel is echt héél vies :(
  5. Je mist niks!
  6. Het lijkt me echt heel vervelend om geen uien te lusten want dat zit inderdaad echt overal in. Lust je ze rauw ook niet? Of gecaramelliseerd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nope, echt ui in al zijn verschijningsvormen. Blegh!

   Verwijderen
 2. 10 hahahah, geweldig! :) helemaal mee eens, vooral sinds zijn laatste cd, drama.

  liefs,
  Femke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! En dat hij dan ook nog het lef heeft om dat nummer 'muziek' te noemen. Persoonlijk vind ik 'takkeherrie auw auw mijn oren' en passendere titel.

   Verwijderen
 3. Ohh, ik ben helemaal voor een eiland met hagel voor irritante, niet-terug-whatsappende mannen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor nummer 10 zal heel Nederland EN België je eeuwig danken Ilse! Applausje (maar niet in de cinemazaal)! =)

  BeantwoordenVerwijderen