zondag 26 januari 2014

Afstudeerkriebels

Morgen begint mijn afstudeerstage.

Het voelt een beetje alsof morgen de rest van mijn leven begint.

Aan de ene kant heb ik er super veel zin in. Ik mag afstuderen bij een super leuk bedrijf en mijn afstudeeropdracht is heel interessant. Maar aan de andere kant vind ik het ook wel spannend. Wat als het dadelijk allemaal tegenvalt? Of wat als het helemaal niet lukt met mijn afstudeeronderzoek? Ieh!

En wat ik nog het gekste idee vind, is dat ik (als het goed is) over 5 maanden mijn diploma krijg en word geacht volwassen te worden. Met een baan, huis ieniemienie appartement en goudvis. Eigenlijk heb ik daar wel zin in (behalve dan in die goudvis, dat is me te veel werk), maar ik heb niet het gevoel dat ik er al klaar voor ben om volwassen te worden.

Ik wil stiekem nog gewoon de halve dag in mijn bed kunnen liggen, af en toe even een uurtje naar college gaan en mijn bijbaantje in het restaurant houden. Ga dan gewoon nog een master doen, zul je misschien denken. Maar daar heb ik dus ook weer geen zin in. Ja, ik word soms ook moe van mezelf. Help?

(bron afbeelding)

7 opmerkingen:

 1. Jaaaa, sorry. Dit gaat je niet helpen, maar het is doodeng. Ik ben net een paar dagen afgestudeerd en kan alleen maar denken: 'oké, en nu??!?!??!?!?!'. Maarrrrr heel veel plezier en succes! You can do it!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat spannend, meid! Gelukkig duurt vijf maanden nog wel eventjes en misschien als je eenmaal een baan hebt en je ieniemienie appartementje, valt het allemaal wel mee en vind je het juist leuk! Heel veel succes in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh dit lijkt me zo ontzettend spannend. Ik wens je in ieder geval heel erg veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aww, het komt wel goed! Eerst nog maar eens die maandjes stagelopen! Dan groei je er vanzelf naartoe. Wat voor stage ga je doen? =)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij een internet-/online marketingbureau.

   Verwijderen
 5. Ik vond het rete eng om afgestudeerd te zijn. Dus doe ik een extra studie.. Haha

  BeantwoordenVerwijderen