maandag 13 januari 2014

Klap voor je harses

Soms zijn er dingen die ik niet snap. Soms zijn het kleine onbenulligheden, zoals kwantumfysica. En soms zijn het de grote vragen des levens, zoals waarom trouwen Ryan Gosling en Emma Stone niet met elkaar? (Echt, zien ze zelf dan niet hoe perfect ze voor elkaar zijn?!) Momenteel worstel ik met een vraag uit die laatste categorie, namelijk: wie zijn toch die mensen die klappen aan het einde van de film in de bios?

Hoe ik hierbij kom? Ik zal de situatie even schetsen. Het was zondagavond en ik had mijn moeder meegesleept naar de bios. Ik hoorde echt van alle kanten enthousiaste verhalen over The Wolf of Wallstreet en met Leo* als hoofdrolspeler, moest en zou ik die natuurlijk gaan zien.

(bron)
De verhalen bleken te kloppen. Het is echt een gave film. Heel iets anders dan de films waar ik normaal van hou - ik word niet voor niets Bridget de Tweede genoemd - maar hij is dus echt wel heel tof. En toen de aftiteling begon, bleek dat ik niet de enige was, die dat vond. Er begon namelijk iemand te klappen.

<pauze voor dramatisch effect>

Ja, echt. Er begon iemand te klappen bij de aftiteling van een film in de bioscoop. Sorry, maar dat snap ik dus echt niet. Ik heb zelfs nog meer begrip voor mensen die klappen voor de piloot als het vliegtuig weer veilig aan de grond staat. (Serieus, die mensen doen gewoon hun werk. We klappen toch ook niet voor de buschauffeur als hij eindelijk een keer niet mijn halte voorbij rijdt? En er wordt toch ook niet geklapt wanneer het mij lukt om een glas wijn te serveren, zonder die over de tafel/mezelf/gasten heen te kieperen?!)

Maar goed, terug naar de bioscoop. Wie zijn die mensen die klappen bij de aftiteling? Wat hopen ze te bereiken met hun zielige eenmansklapjes? Verwachten ze dat de bioscoop er een notitie van maakt en de volgende dag een mailtje stuurt richting Hollywood met "Dear Leo, people really like your new movie. One person even applaused! Ps. congrats on that Golden Globe."? Oh, de vragen des levens...


*Ik heb hem inmiddels dat gedrocht van een Titanic vergeven.

8 opmerkingen:

 1. Hahaha :)) super grappig. Ik vraag het me ook af. Misschien zijn de mensen zo zielsgelukkig geworden door de film dat ze hun emotie willen uiten, en dat het beste gaat door te klappen... Staat nog altijd beter dan opspringen en juichen of een dansje doen, bijvoorbeeld. Ieder zijn ding ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind een dansje doen anders best een goed alternatief. Zullen we dat voortaan ook allemaal doen als het vliegtuig geland is?

   Verwijderen
 2. Huh, wat raar. Misschien was hij ZO in de film meegezogen dat hij toen het afgelopen was even een bioscoop en een theaterzaal door elkaar haalde. Zou dat kunnen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, ik schaterlach hier. Vooral om dat stuk van die busschaufeur. En ik las in het begin trouwens "ik klap toch ook niet voor de buschauffeur als hij eindelijk weer eens mijn halte voorbijrijdt?". Op de één of andere manier doet het me denken aan dat ene liedje van Sinterklaas. Whaha! xD Geniaal geschreven. =3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben benieuwd naar deze film.. Ga hem binnenkort gaan bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je me opgemerkt hebt die zondag in de zaal, en ik beloof het nooit meer te doen hoor... *bloos. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahahahaha. De volgende keer doe je maar een dansje ;)

   Verwijderen
  2. Je zal me voortaan herkennen dan aan het dansje van hierboven in het filmpje... =p

   Verwijderen