donderdag 23 januari 2014

Wijze lessen voor een horecameisje

Ik heb dus zo'n One Line A Day-dagboekje en daarin las ik deze week dat het precies een jaar geleden is, dat ik mocht proefdraaien in het restaurant. Wonder boven wonder overleefde ik die avond zonder een glas wijn over iemand heen te kieperen, wat resulteerde in het leukste bijbaantje. Maar het is niet alleen leuk, ook heel leerzaam. Ik heb het afgelopen jaar namelijk geleerd dat...

- De leukste gasten zijn mensen, die je complimenteren met je haar/nagels/schoenen, terwijl ze een flinke fooi geven. Wel jammer dat ze vrij zeldzaam zijn.

- De vervelendste gasten zijn zatlappen die per se met een acceptgiro willen betalen. Een acceptgiro. In een restaurant. HOE DAN?!

- Als de chef zegt dat de spareribs 'uit' zijn, betekent dat gewoon dat ze op zijn. Niet dat ze uit de mode zijn ofzo. (Serieus. Zo weinig horeca-ervaring had ik dus).

(Bron afbeelding)

- Je kunt beter uitsluitend zwarte broeken dragen, tenzij je het niet erg vind om om 2 uur 's nachts nog de rode wijnvlekken uit je roze broek te moeten boenen. (Tip: Inweken in Vanish) (Waarom deel ik dit? Tot zover mijn imago).

- Ook witte All Stars zijn niet handig. Tenzij je van witte All Stars met gele mosterdvlekken houdt.

- Er zijn mensen (toevallig allemaal 65+) die graag uit zichzelf hun hele medische geschiedenis tegen de serveerster vertellen. Maak nooit de fout om interesse te tonen, anders sta je vier uur later nog medelevend te knikken aan hun tafel.

- Als er een hele groep brandweermannen komt eten, hoef je niet te waarschuwen dat het bord warm is. "Ik heb wel voor hetere vuren gestaan hoor, meissie."

8 opmerkingen:

 1. Haha, leuk lijstje! Toffe cartoon ook ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahahahahahahaha die brandweermannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, supergrappig! Het is inderdaad leuk dat je zoveel verschillende klanten en daardoor mensen tegenkomt en ze ondertussen kan onderscheiden van de rest! Maakt je werkavondje toch weer een stukje leuker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, de laatste twee zijn leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, die laatste. Ik heb nooit in de horeca gewerkt, maar het lijkt me een dolle boel :')

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh damn. Zo herkenbaar. Ik heb jaren in de horeca gewerkt en ik vond het altijd ontzettend leuk, maar wat ben ik blij dat ik nu iets anders doe. :P

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga echt eens langs moeten komen in het restaurant precies =p
  Moet ik reserveren of is dat niet nodig? ;)

  BeantwoordenVerwijderen