donderdag 2 januari 2014

De geur van hoop

"Kom, dan gaan we buiten naar het vuurwerk kijken. Dat is veel leuker dan uit het raam."
"Ja, momentje. Even mijn jas pakken... Oh, crap, waar is mijn champagne nou? Oh daar... JA IK KOM AL!"
...
"Aah, het regent een beetje, wat fijn. Zo is het echt perfect."
"Wow, zag je die? Daar hebben ze er echt flink geld tegenaan gegooid!"
"Die geur ook. Ik houd van die vuurwerklucht. Het is de geur van hoop."
"Huh, wat? Iels, hoeveel champagne heb jij al op?"

De geur van hoop dus. Nee, ik was (nog) niet dronken. Ik associeer oud en nieuw gewoon altijd met nieuwe kansen, onbegrensde mogelijkheden en dus hoop. Meestal moet ik daarom ook altijd om 00.00 uur een traantje wegpinken. Dan denk ik aan hoe verschrikkelijk het afgelopen jaar af en toe was en dat het vanaf nu allemaal beter gaat worden.

Dit jaar hoefde ik echter niet te huilen tijdens het proosten om middernacht. En ondanks dat de afgelopen twee weken een beetje shit waren*, was mijn 2013 eigenlijk super fijn. Ik vond het beste bijbaantje, ontmoette fijne nieuwe mensen, maakte nieuwe vrienden, werd verliefd en deed (voor het eerst) gewoon waar ik zin in had. Ik was echt heel gelukkig dit jaar.

Ook afgelopen dinsdag/woensdag stond ik dus weer buiten, met een glas champagne in mijn hand, het vuurwerk te bewonderen en de kruitdampen op te snuiven. De geur van hoop. Hoop dat ik dit jaar weer net zoveel fijne dingen mag doen, vrienden blijf met alle fijne mensen en weer net zo gelukkig word als in 2013.

*Liefdesverdriet suckt nog steeds.

(Bron)

5 opmerkingen:

 1. Mooi stukje. Het is niet mijn favoriete geur, maar het heeft wel wat speciaals. Zeker omdat zo veel mensen zich zo massaal in het afsteken van vuurwerk storten, en ik de symboliek die het origineel had nog steeds mooi vind; boze geesten verjagen. Ruimte maken voor iets nieuws. Gelukkig nieuwjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We gaan het jaar in ieder geval goed in, met onze chocolademeeting :')

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi ;) Gelukkig nieuwjaar, ik hoop ook dat je een mooi 2014 zult hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je komt er wel weer overheen meid, 2014 wordt weer prachtig. En het is inderdaad ook weer een nieuw begin!

  Heel mooi geschreven trouwens :)

  liefs,
  Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aww, rottig van de liefdesverdriet! Dat zal ook van de één op de andere dag niet over gaan. Máár. Een nieuw jaar, nieuwe kansen, niet dan?! Die wens ik je in elk geval wel toe. (Ik bedoel. En een naamgenoot natuurlijk al helemaal!)

  BeantwoordenVerwijderen